Hitta intressanta bostäder

Utskriftsvänlig PDF

När du bestämt din budget gäller det att hitta objekt som är till försäljning och som uppfyller dina krav. För att hitta din drömbostad kan du ta hjälp av en mäklare eller leta aktivt bland bostadsannonser på nätet eller i tidningar.

Tjänster som samlar alla bostadsannonser

De tjänster som samlar in samtliga bostäder som annonseras till försäljning är ofta ett mycket bra alternativ för dig som letar efter en bostad. Dessa hemsidor fungerar genom att samla in alla annonser från mäklarfirmor och privatpersoner och gör det enkelt för dig att filtrera dessa efter dina preferenser och din prisbild. Exempel på sådana hemsidor är:

  1. Hemnet. Hemnet är Sveriges största sida för bostäder, där hittar du tusentals objekt och kan filtrera geografiskt, storleksmässigt och så vidare.
  2. BooliBooli är en av de större aktörerna som samlar flera olika bostäder och sammanställer dessa på ett användarvänligt sätt.

Genom någon av dessa tjänster har du goda chanser att hitta just den bostad som just du letar efter. Eftersom du lätt kan filtrera och söka efter enbart de objekt som är intressanta för dig kan du även spara mycket tid via deras tjänster.

Traditionella bostadsannonser

Nästan alla bostadsförsäljningar annonseras. Det innebär att bostaden samt relevant information kring denna sammanställs och publiceras på olika hemsidor och tidskrifter. Generellt kan du se aktuella bostadsförsäljningar via två medier:

  • Tidningar. Bostadsannonser är vanligt förekommande i flera tidningar. Dels återfinns det oftast annonser från mäklare i dagstidningar, men det finns även hela tidskrifter som enbart innehåller bostadsannonser.
  • Mäklarbyråernas hemsidor. På mäklarbyråernas hemsidor som antingen sammanställer stora mängder bostadsförsäljningar eller mäklarnas egna hemsidor kan du hitta betydligt fler bostäder som är till salu.

Att leta efter bostäder via internet har den stora fördelen att du dels får en betydligt bättre överblick över vilka objekt som är till salu, men du kan även enklare filtrera annonserna efter dina preferenser. Eftersom att den som letar efter villor inte är intresserad av alla olika typer av boendeformer kan detta sparar dig som letar efter bostad mycket tid.

Få tips om intressanta boenden av mäklare

Om en mäklare har sålt en bostad i ett område du vill bo i finns det chans att andra bostadsägare tar hjälp av samma mäklare för att sälja sin bostad. Det är heller inte heller ovanligt att de vet om bostäder som ska säljas inom en kort period. Genom att kontakta mäklaren kanske du kan få förhandsvisning och köpa en bostad innan den ens ligger ute till försäljning.

Genom att anmäla ditt intresse för att köpa en bostad kan mäklaren hjälpa dig att hitta ett bra objekt för dig. En mäklare kan även förmedla kontakten mellan dig och en eventuell bostadsförsäljare. Med lite tur kan du få köpa en bostad innan den har en budgivning eller liknande vilket kan ge dig en snabbare och billigare bostadsaffär.

Sätt din budget Inför visningarna

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Vad du behöver veta om kommentarerna på BoUpplysningen