Frågor & svar

Utskriftsvänlig PDF

Du får gärna ställa frågor till BoUpplysningen via kommentarsfälten. Det allra bästa är att du skriver din kommentar under en artikel som är relevant till det du undrar om. På detta sätt kan alla som letar efter motsvarande information hitta relevanta frågor och svar där.

Tips! Med hjälp av sökrutan högst upp i höger kan du leta efter artiklar. Det är stor sannolikhet att du hittar svar på din fråga på någon av sidorna.

Om du ställer en fråga i kommentarsfältet se till att klicka i rutan om att få ett mejl när kommentaren blir besvarad. På så sätt vet du när vi svarat och vet du var du hittar din fråga.

Att tänka på gällande frågor och svar

  • Tid för svar. Kommentarerna besvaras så snart möjlighet finns. Vår målsättning är att besvara alla kommentarer inom 48 timmar från det att frågan ställdes. Ibland kan det dock ta längre tid än så.
  • Tillförlitlighet. En vanlig fråga är till hur stor del man kan lita på de svar som ges i kommentarerna. Alla svar på kommentarer är baserade på research och erfarenheter. Boupplysningen.se förbehåller sig dock rätten att svar på frågor kan innehålla felaktigheter. Svaren vi ger bör därför endast ses som råd. Läs mer om tillförlitligheten i svaren.
  • Expertis. Svar på frågor ges av personer med stor kunskap i boenderelaterade frågor. Vissa frågor bör dock jurister, myndigheter eller utbildade experter svara på för att du ska få det exakta svar du är ute efter. I dessa fall försöker vi i så stor mån det går hänvisa till den källa vi tror kan ge det mest exakta och tillförlitliga svaret.
  • Uträkningar. Frågor gällande uträkningar, exempelvis av skälig hyra eller boendekostnad, hänvisar vi till den information och de beräkningsverktyg vi erbjuder på sajten.
  • Gamla svar. Notera att ett gammalt kommentarssvar är baserat på den information som fanns vid tidpunkten för svaret. Detta kan betyda att vissa svar inte längre är giltiga idag, t.ex. på grund av nya lagar och regler. Vi går inte igenom och uppdaterar gamla svar.
  • Reklam och spam. Kommentarer med reklam eller spam tas bort omedelbart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 Relaterade frågor & svar

Fanny skriver:

Hej,jag och min fru bor i hus ,men jag jobb pendlar till en annan kommun,är lite trött på att pendla pga tidiga morgnar och sena kvällen ,tar nästan en timme att köra,mycket olyckor på vintertider.Jag tänker köpa en liten etta på den ort jag jobbar i samt typ veckor pendlar istället ,undrar om man få lov äga ett hus + en bostadsrätt i annan komun.Tack.

Peter skriver:

Hej!

Ja, man får absolut äga både ett hus och en bostadsrätt, oavsett vilka kommuner bostäderna ligger i.

Vad du behöver veta om kommentarerna på BoUpplysningen