Avtal24

Utskriftsvänlig PDF

På Avtal24 kan privatpersoner och företag få hjälp med att skriva juridiska avtal. Tjänsten skräddarsyr allt från äktenskapsförord och bodelningsavtal till affärsavtal. Du kan antingen skapa avtal via onlineverktyget eller ta hjälp av en jurist via telefon.

Vårt omdöme om Avtal24

Med Avtal24 går det snabbt och smidigt att skapa ett juridiskt avtal som håller hög kvalitet. Tjänsten garanterar att avtalet är juridiskt korrekt och ger pedagogisk vägledning såväl på hemsidan som i telefon.

Avtal24 tar betalt för sina tjänster, men att ta fram ett avtal via webbverktyget är betydligt billigare än att ta hjälp av en jurist. Dessutom finns goda möjligheter till rabatterat pris genom de banker och andra partner som Avtal24 samarbetar med.

Vad vi gillar med Avtal24
  • Juridiskt korrekta avtal
  • Fast pris på avtal
  • Rabatter från banker och försäkringsbolag

Avtal24 hjälper dig att skriva juridiskt korrekta avtal

Det finns många skeden i livet där du kan behöva ta fram ett avtal. Det kan till exempel vara när du ska gifta dig, flytta ihop med någon eller köpa en bostad. Då kan det vara tryggt att få hjälp att utforma ett avtal för att försäkra sig om att avtalet är juridiskt korrekt.

På Avtal24 finns ett webbverktyg som skapar ett anpassat avtal efter den situation som du beskriver. Om du föredrar vägledning via telefon kan du ringa kunniga jurister på Avtal24 för att få hjälp av en expert att skriva ditt avtal.

Några av de vanligaste avtalen att få hjälp med är:

Varje avtalstyp har fastställda priser för webbverktyget respektive telefon. Priserna varierar stort beroende på avtal, men i regel kostar det några hundra att skapa ett webbaserat avtal och några tusen att ta hjälp av en jurist. Dock finns det rabatter att få Avtal24:s samarbetspartner.

Få rabatt från Länsförsäkringar eller din bank

Avtal24 har över 20 olika samarbetspartner. Dessa består bland annat av banker, försäkringsbolag och fackföreningar. Som kund eller medlem hos dessa partner kan du få rabatterbjudanden för att använda delar av Avtal24 till lägre pris eller helt gratis.

Några aktörer som Avtal24 samarbetar med är:

Så skriver du avtal med Avtal24

För att kunna spara ditt avtal behöver du registrera ett konto hos Avtal24. Det är också så du tar del av dina förmåner som medlem hos någon samarbetspartner. Företag tecknar i stället ett abonnemang för att använda tjänsten.

Skapa avtal online

  1. Svara på frågor. Du får svara på några frågor om din situation och vad du är i behov av för slags avtal.
  2. Ett avtal skapas. Avtal24 genererar ett juridiskt korrekt avtal som är anpassat efter den situation som framgår av dina svar.
  3. Betala för tjänsten. Du kan betala med kort, swish eller faktura. Delbetalning är möjligt vid belopp över 1 000 kronor. 
  4. Du får avtalet via e-post. Ditt avtal skickas i pdf-form till din mejladress, färdigt att användas.

Skriv avtal med jurist i telefon

  1. Boka telefontid. Du anger ditt namn och dina kontaktuppgifter i formuläret, samt väljer vilket datum och vilken tid som du vill ha mötet.
  2. Juristen ringer upp och vägleder dig. Juristen ställer frågor till dig om din situation och ni kommer fram till vilket avtal du behöver. Sedan går ni igenom steg för steg vad som bör finnas med i avtalet.
  3. Betala och få ditt avtal. Att ta hjälp av jurist kostar mer än om du skapar ett avtal online. Men då får du å andra sidan möjlighet att ställa alla frågor som dyker upp, vilket kan göra att det känns tryggare.

Vanliga frågor om Avtal24

Hur får jag rabattkod på Avtal24?

Om du är kund eller medlem hos en samarbetspartner till Avtal24 erbjuder de dig rabatter på tjänsterna. Du kan hitta mer information om rabatterna på partnerns hemsida eller kontakta dem för att få reda på mer.

Om Avtal24

Avtal24 AB är en juristbyrå som vägleder privatpersoner och företag i att skriva juridiska avtal, antingen på nätet eller via telefon. Företaget startade 2004 och samägs i dag av grundarna, entreprenörer och statliga Industrifonden. 150 000 kunder har fått hjälp med att skapa kvalitetssäkrade avtal via Avtal24.

Evelina Grenehed

Boende-skribent

evelina.grenehed@boupplysningen.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Vad du behöver veta om kommentarerna på BoUpplysningen