HittaMäklare

Utskriftsvänlig PDF

HittaMäklare är Sveriges största tjänst som förmedlar kontakt mellan mäklare och bostadsförsäljare. Tjänsten som funnits sedan 2007 drivs av SBAB och ger kostnadsfritt information till bostadsförsäljare om kvalitetssäkrade och auktoriserade mäklare som är tillgängliga att anlita.

ansökningsprocess
avgifter
support
tjänster
villkor och krav

Totalbetyg

av 5

Fördelar

  • Stor databas med mäklare
  • Enkelt att använda
  • Underlättar för säljare kostnadsfritt

Nackdelar

  • Inte garanterat att alla mäklare finns

HittaMäklares ansökningsprocess

4.5/5

Att använda Hitta Mäklares tjänst görs i fyra enkla steg.

  1. Registrera din bostad på Hitta Mäklares hemsida. Du registrerar din bostad enkelt genom att fylla i information om bostaden du ska sälja. Bostadsinformationen används sedan för att matcha din bostad med de mäklare som är aktiva i ditt område.
  2. Du får en sammanställning av upp till fyra intressanta mäklare för din försäljning. Hitta Mäklare finkammar sitt register efter mäklare som är av intresse för din försäljning. Du får tillgång till de intressantaste mäklarnas personliga profiler där du kan undersöka mäklarnas försäljningshistorik och se slutpriser och budhistorik. Dessutom får du tillgång till vilka omdömen mäklarna fått av personer som tidigare anlitat dem.
  3.  De aktuella mäklarna kontaktar dig och presenterar sig själva och sina tjänster. De mäklare som Hitta Mäklare matchat dig med kommer personligen att kontakta dig så att du får möjlighet att bilda dig en egen uppfattning om dem.
  4. Du jämför mäklarna med varandra och anlitar den som passar dig bäst (om du vill). När du fått ett ordentligt jämförelseunderlag kan du själv gå vidare och boka ett möte med den eller de mäklare som är intressanta för dig. Du väljer sedan själv om du faktiskt vill anlita någon av mäklarna som Hitta Mäklare föreslagit.

HittaMäklares avgifter

5.0/5

Hitta Mäklare är en helt kostnadsfri tjänst och du betalar därför ingenting för att använda dig av företagets tjänst. Det finns heller inga krav på att du faktiskt ska anlita de mäklare som Hitta Mäklare förmedlar till dig. Du behöver alltså inte oroa dig för dolda avgifter eller kostnader efter att du har använt tjänsten.

HittaMäklares support

4.0/5

Hitta Mäklare är en del av SBAB och Booli men har en fristående support som du enklast når genom att ringa eller maila. Vid denna recensions tidpunkt finns ingen information om vilka öppettider Hitta Mäklares telefonsupport har. Via Hitta Mäklares kundtjänst kan du få hjälp med att hitta den mäklare som passar bäst för just din bostadsförsäljning.

HittaMäklares tjänster

4.0/5

Hitta Mäklare erbjuder, precis som namnet antyder, tjänsten för dig som ska sälja din bostad att hitta rätt mäklare att sköta försäljningen. Hitta Mäklare fungerar som en portal för en stor del av Sveriges mäklare. Tjänsten är helt gratis och du som användare har inga krav på att faktiskt gå vidare med den mäklare du hittar via tjänsten. På Hitta Mäklare registrerar du bostaden som ska säljas och får sedan förslag på upp till fyra potentiella mäklare som kan sköta försäljningen av din bostad. Genom att jämföra dessa mäklare med varandra kan du med största sannolikhet hitta en mäklare som passar dig och dina behov.

HittaMäklares villkor och krav

5.0/5

Det finns inga användarvillkor angivna på Hitta Mäklares hemsida. Du förbinder dig inte till någonting genom att använda tjänsten och de personuppgifter du lämnar i samband med användandet lämnas aldrig ut varken offentligt eller säljs vidare till en privat aktör.

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se