Insplanet

Utskriftsvänlig PDF

Insplanet samlar information om och jämför försäkringar med målet att spara tid och pengar åt sina kunder. Istället för att själv leta runt bland alla försäkringsbolag efter rätt försäkring för just dig kan du vända dig till Insplanet som gör det åt dig.

Insplanet grundades redan år 1999 vilket gör företaget till en av de äldsta och mest erfarna aktörerna i försäkringsbranschen och över en halv miljon personer använder Insplanets tjänster för att hitta rätt försäkringar varje år.

ansökningsprocess
avgifter
support
tjänster

Totalbetyg

av 5

Fördelar

 • 14 dagars ångerrätt på dina köp
 • Enkelt och kostnadsfritt
 • Lyder under Finansinspektionens tillsyn

Nackdelar

 • Säger ej upp gamla försäkringar

Insplanets ansökningsprocess

5.0/5

Det finns två sätt för dig att använda dig av Insplanets tjänster. Antingen jämför du försäkringar enkelt själv på Insplanets hemsida eller så ringer du upp en försäkringsförmedlare och får personlig rådgivning. För att kunna teckna en försäkring via Insplanet krävs att du är myndig.

Att jämföra försäkringar på Insplanets hemsida

 1. Välj vilken typ av försäkring du är intresserad av. Välj mellan de vanligaste och viktigaste försäkringstyperna direkt på hemsidan.
 2. Ange relevant information för att hitta rätt försäkring för dig. Genom att fylla i ett formulär där du anger vad som är viktigt i en försäkring för dig kan Insplanet sålla fram de mest relevanta försäkringarna för just din situation.
 3. Sålla mellan de olika alternativen. Efter att du fyllt i informationen ger Insplanet förslag på försäkringar som skulle kunna vara av intresse för dig. Här får du en överblick över de oilka försäkringsbolagens olika alternativ och kan själv välja det mest prisvärda alternativet.
 4. Teckna försäkringen du valt. När du jämfört de olika alternativen och valt vilken eller vilka försäkringar som är aktuella för dig tecknar du försäkringen tryggt direkt genom Insplanets tjänst.
 5. Ta emot en mailbekräftelse. Ett mail skickas till dig när försäkringen blivit tecknad som en bekräftelse på din order.

Att jämföra försäkringar med hjälp av försäkringsförmedlare.

 1. Ring Insplanet på 08-51 000 000. Öppettiderna för telefontjänsten är 08:00-20:00 på vardagar och 10:00-16:00 på helger.
 2. Berätta vilka behov du har. Insplanets försäkringsförmedlare ser till att du får en god överblick över vilka försäkringar som kan vara av intresse för dig.
 3. Få dina försäkringsalternativ presenterade för dig. Via telefon berättar försäkringsförmedlaren vilka försäkringar som täcker dina behov och vad de kostar. Du har också möjlighet att ställa frågor om det är något du undrar om försäkringarna, exempelvis om försäkringsvillkor eller möjliga betalningssätt.
 4. Teckna försäkringen genom Insplanet. Hittar du en försäkring som passar dig och du bestämmer dig för att teckna den går det smidigt att göra direkt per telefon.

Insplanets avgifter

5.0/5

För dig som konsument är Insplanets tjänster helt kostnadsfria. Insplanet får sina inkomster från försäkringsbolagen och du betalar därför exakt samma pris för försäkringarna som du hade betalat även om du hade vänt dig direkt till försäkringsbolaget.

Insplanets support

4.5/5

På Insplanet har du tillgång till gratis rådgivning med försäkringsrådgivare via telefon. Insplanets kundtjänst har öppet på vardagar 08:00-20:00 och på helger 10:00-16:00. Du når kundtjänsten på telefonnummer 08-51 000 000. Du kan också kontakta Insplanet genom att maila dem på info@insplanet.com.

Insplanets tjänster

4.0/5

Insplanets huvudtjänst är att ge dig som användare möjlighet att snabbt och enkelt få en överblick över ett stort antal svenska försäkringsbolag och vilka försäkringar de erbjuder. Genom Insplanet kan du jämföra försäkringsbolagens erbjudanden med varandra och få en tydlig överblick över vilka priser och villkor som gäller för de olika försäkringarna. Genom att göra detta ges du en bättre möjlighet att välja en försäkring som passar just dig. Att välja den försäkring som fyller precis dina behov gör att du inte har ett överdrivet eller undermåligt skydd samtidigt som du ser till att inte betala för någonting du inte behöver.

Försäkringstyper Insplanet jämför:

 • Bilförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Villaförsäkring
 • Företagsförsäkring
 • Inkomstförsäkring
 • Livförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Sjukförsäkring

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se