MittBolån

Utskriftsvänlig PDF

MittBolån är en låneförmedlare som enbart är inriktad på bolån. Det innebär att du som ska köpa en bostad använda dig av tjänsten för att jämföra de olika bankernas bolåneräntor. MittBolån är en del av nordens största mediekoncern och ägs av Compricer och Schibsted.

ansökningsprocess
avgifter
support
tjänster
villkor och krav

Totalbetyg

av 5

Fördelar

 • Sveriges ledande bolåneförmedlare
 • Kostnadsfri lånejämförelse
 • Enkel ansökningsprocess
 • Personlig hjälp under processen

Nackdelar

 • Ingen support på helger

MittBolåns ansökningsprocess

4.0/5

Om du ska ansöka om att få ditt bolån förmedlat behöver du bara genomföra några enkla steg:

 1. Lämna in dina uppgifter via deras hemsida eller via telefon
 2. Handläggaren för ditt lån kontaktar dig
 3. Om du godkänner det tar MittBolån en kreditupplysning
 4. MittBolån tar dina uppgifter och förhandlar med bankerna åt dig
 5. De banker som är intresserade lämnar erbjudanden till dig

MittBolåns avgifter

5.0/5

MittBolån är en kostnadsfri tjänst för dig som låntagare. Eftersom MittBolån får betalt direkt av långivarna får du det bästa bolånet utan att betala extra avgifter till förmedlaren. Det faktum att du går via MittBolån och inte direkt till långivaren påverkar inte den ränta eller de villkor som du erbjuds.

MittBolåns support

4.0/5

MittBolån har flera olika supportkanaler:

 • Hemsidan. På MittBolåns hemsida finns flera svar angående deras förmedling, men även många ordlistor för flera relevanta termer.
 • Telefon. På telefon erbjuder MittBolån  kundservice under den större delen av dagen måndag – torsdag. Under helgen är telefonsupporten stängd.
 • Mail. Du kan maila deras support via ett formulär på hemsidan.

Deras support finns för frågor angående tjänsten och ditt bolån i allmänhet. Har du några vidare funderingar är det alltså lätt att kontakta MittBolån och ställa dessa direkt.

MittBolåns tjänster

4.5/5

MittBolån erbjuder låneförmedling. Eftersom att de enbart förmedlar bolån har de närmast en ”expertroll” på marknaden. Deras tjänster innebär i praktiken att de tar emot din låneförfrågan och tar en kreditupplysning för att sedan jämföra flera banker. Genom att göra det pressar de räntan åt dig samtidigt som tjänsten är helt kostnadsfri för dig.

 • Erbjuder kostnadsfria lånejämförelser upp till 85% av bostadens värde
 • Jämför dina lånevillkor hos flera banker

För dig som ska ta ett bolån är alltså MittBolån ett mycket bra alternativ för att hitta den bank som kan erbjuda dig bäst ränta. Eftersom tjänsten är kostnadsfri kan det alltid vara bra att kolla innan du förhandlar med någon bank själv.

MittBolåns villkor och krav

4.0/5

MittBolån har ett grundkrav på att du är minst 18 år, har ett svenskt personnummer och en årsinkomst på minst 120 000 kr per år. Eftersom att bolån är omfattande lån kan andra villkor förekomma beroende på vilken typ av bostad du köper och hur mycket du ansöker om att låna. Dessa villkor är specifika för långivare och kan därför variera beroende på vilken långivare du väljer att vända dig till.