Köp inredning och material

Utskriftsvänlig PDF

Innan renoveringen sätter igång måste du införskaffa material. För att få en vision om din renovering kan du hitta inspiration från hemsidor och tidningar. På så sätt kan du hitta både material och inredning som gör dig nöjd och uppfyller dina krav. Genom inköpen kan du själv skräddarsy hur resultatet kommer bli.

Skapa en vision av ditt resultat

För att få inspiration till hur just du vill att din renovering ska bli finns kataloger och hemsidor med inredning. Genom att söka runt bland olika tips på material och färger kan du få en vision om hur ditt boende kommer bli.

En tjänst som används flitig vid försäljning av bostäder är så kallad homestyling. Tjänsten innebär att man anlitar en firma som lyfter fram bostadens egenskaper så väl som möjligt. Detta kan vara ett perfekt alternativ för dig som inte har fantasin eller orken att tänka hur bostaden kan se ut.

Köp ditt egna material för att minska missförstånd

Har du själv hittat rätt material till bra pris kan det vara lönsamt att införskaffa det själv. I många butiker finns det hjälp som gör att du kan hitta korrekt material till din renovering. I vissa fall kan hantverkare stå för inköp av material. Om du inte bryr dig om materialet kan det vara skönt att lämna över ansvaret för inköp till någon annan. Vid specifika önskemål rekommenderas det däremot att du att införskaffar material själv.

Tänk på! Om du har tydliga förväntningar och önskemål på material kan det vara bra att införskaffa det själv. Risk finns att hantverkares vision inte stämmer överens med din om de köper materialet.

Vid väldigt tydliga förväntningar på hur materialet ska se ut, annars kan det lätt bli missförstånd. Hantverkare kanske prioriterar den mer kvalitativa och dyra versionen av ett material fast du egentligen bara vill ha något billigt, eller vice versa. Missar i kommunikation kan göra att material och hela renoveringen inte blir som du tänkt dig.

Ta hjälp av hantverkare om du saknar kunskap

Om du känner att du har kunskapsbrist kring vilka material som passar till renoveringen, kan du ta hjälp av hantverkare. Utan tidigare renoveringserfarenhet kan det vara svårt att veta vad som är bra material. Hantverkare kan hjälpa dig med dina specifika önskemål.

Har du något material som är mer unikt och sällsynt kan hantverkare ha kunskap om var de är lättast att få tag på. Hantverkare får dessutom ofta bra rabatt hos materialhandlare. Tänk dock på att de kan lägga på pengar på priset för utförandet om de inte sparar in pengar via materialinköpet.

Köp ny inredning för ännu större resultat

Om du redan har valt att satsa pengar på renovering, är ett tips att även investera i ny inredning. Inredning behöver per definition inte betyda att grundmöbler behöver bytas ut. Något som däremot är roligt att köpa är nya textiler, så som gardiner och mattor samt kuddar och plädar. Växter är även något som lyfter upp ett rum och gör det mer naturligt och hemtrevligt.

Tips! Ny inredning och smådetaljer kan vara skillnaden mellan en bra renovering och en enastående renovering.

Att satsa på detaljerna är det som kan göra den stora skillnaden och ge en wow-effekt av renoveringen. Tänk efter vad för inredning som skulle passa till just din renovering och ditt boende.

Hitta hantverkare Läs nästa steg i guiden

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Vad du behöver veta om kommentarerna på BoUpplysningen