Städhjälp

Hur du hittar en städfirma och vad du bör tänka på innan du anlitar en

Utskriftsvänlig PDF

Vare sig det är i anslutning till en flytt eller om det gäller den vardagliga städningen kan anlitande av städhjälp vara ett smart och effektivt sätt att frigöra tid till annat. Men hur hittar du den perfekta städfirman? Och vad bör du tänka på innan du anlitar städhjälp?

Det finns ett antal fördelar med att anlita en städfirma för att sköta städningen av din bostad. Tidigare har det mestadels varit vanligt att man valt att anlita städfirmor vid enstaka speciella tillfällen som till exempel vid flytt. Numera har det dock blivit allt vanligare att städfirmor anlitas för att sköta den mer vardagliga städningen.

Hur hittar du en bra städfirma?

Något som utmärker städfirmor är att de ofta drivs som små företag, ibland med bara en städare anställd. Detta gör att det inte finns några storföretag som dominerar marknaden utan istället präglas marknaden av små och lokala företag som har begränsat sin verksamhet till ett specifikt område. Detta innebär också att det ibland kan finnas väldigt många städföretag på en ort, och vilken städfirma som är den bästa kan vara svårt att veta. Det finns dock tjänster på nätet som gör det lättare för dig.

DorunnerEtt enkelt sätt att hitta en städfirma är genom att få offerter på städhjälp till dig. Dorunner kopplar ihop dig med de rekommenderade städfirmorna på din ort som alla får skicka sina erbjudanden till dig, oftast redan inom 48 timmar.

Ett annat alternativ kan vara att höra dig för i din bekantskapskrets om någon känner till några bra städfirmor. Du kan också fråga på din arbetsplats vilken städfirma som städar jobbets lokaler – chansen är stor att samma städfirma också erbjuder städhjälp åt privatpersoner.

Att tänka på innan du anlitar en städfirma

  • Hur ofta vill du ha städhjälp? Fundera på vilka behov du har. Hur ofta städar du idag? Vad, och hur mycket, kan du tänka dig att städa på egen hand? Städfirmor erbjuder ofta abonnemang där du kan välja hur ofta städhjälpen ska komma. Börja alltid med ett lägre alternativ om du är osäker, då kan du lätt höja senare.

Tänk på! Undersöka vad som gäller om du i framtiden ångrar dig och skulle vilja avbeställa din städhjälp innan du ingår ett avtal.

  • Vilken typ av städning vill du ha? De flesta städfirmor har ett grundutbud där vissa saker ingår. Se till att fundera över, och sedan specificera, vilken typ av städhjälp du vill ha. Till exempel hjälp med fönsterputsning brukar vara ett tillval.
  • Vilka produkter måste du ha hemma? Vissa städfirmor tar med produkter och utrustning själva medan andra har krav på vad som ska finnas hemma. Vissa har mer specifika krav på produkter och redskap medan andra endast förväntar sig att det ska finnas en dammsugare.