smartphone som visar hus med tomtGenom en digital mäklartjänst skapar Mäklarringen nya möjligheter för privat bostadsförsäljning. Foto: Vadim Georgiev/Shutterstock.com

Bostadsmarknaden

Uppdaterad: 18 februari, 2021

Coronapandemin har fått skiftet mellan fysisk och digital verksamhet att gå riktigt snabbt. Så är även fallet i mäklarbranschen, och Mäklarringen lanserar nu den digitala tjänsten Mäklarringen Go som ska ge smidig och effektiv säljsupport till människor över hela landet.

Vårens pandemi har fått intresset för digitala lösningar att öka även på bostadsmarknaden. Mäklarfirman Mäklarringen har hörsammat den tydliga trenden och lanserar nu den helt digitala tjänsten Mäklarringen Go.

I tjänsten inkluderas värdering, digitalt visningsmaterial, annonsering, budgivning och köpekontrakt. Det är dock bostadsägaren själv som sköter visningen, vilket man kan välja att göra virtuellt eller på plats. Enligt Eva Lundqvist på Mäklarringen innebär den nya ansvarsfördelningen att mäklarkostnaderna minskar och att bostadsägaren därmed får ta större del av vinsten.

Fler är intresserade av att sälja privat

Mäklarringen har sett att allt fler är intresserade av att sälja sina bostäder privat, men att det fortfarande finns ett behov av input från en mäklare, till exempel när det gäller regler och kontrakt. Genom Mäklarringens digitala tjänst blir bostadsägaren mer delaktig i försäljningen, men får även tillgång till värdefull support.

Eva Lundqvist menar att konceptet är en del av den digitala utvecklingen, och även om det gått snabbare nu på grund av den sociala distanseringen tror hon att det kommer fortsätta i samma riktning även efter att situationen i samhället har stabiliserat sig.

Digital mäklarhjälp skapar nya möjligheter 

Mäklarringen Go har utformats för att passa de allra flesta, oavsett ålder och var i landet säljaren befinner sig.

– Det öppnar upp nya möjligheter, framförallt för människor på landsbygden som kanske har lång väg till närmaste mäklarkontor eller har svårt att få tag på mäklare som åtar sig uppdrag på glesbygden, sammanfattar Eva Lundqvist i ett pressmeddelande.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]