Bolån

Uppdaterad: 16 december, 2022

Till skillnad från Enkla har bolånegivaren Hypoteket inga svårigheter med att ta sig uppåt på lånemarknaden. Att hitta kunder och finansiering gör de med lätthet. Nu menar grundarna, Dag Wardaeus och Carl Johan Nordquist, att de under nästa år kommer att låna ut miljardbelopp årligen, skriver Di Digital.

Bolånegivaren Hypoteket har hand om all sin låneförmedling online och i nuläget erbjuder de en rörlig ränta som ligger på 1,28 procent. Hypoteket erbjuder en låg ränta till sina kunder däremot får man som kund inga individuella rabatter och belåningsgraden ligger som högst på 65 procent.

Hypoteket hoppas att de kommer låna ut miljardbelopp från och med nästa år

Bolånegruppen startade upp bolaget med fokus på kollektivförhandlingar med banker. Sedan ändrade de inriktningen mot att börja förmedla bolån via en fond till för investeringar från försäkringsbolag och pensionsfonder.
Hypotekets vd Carl Johan Nordquist avslöjar att bolaget genom sin huvudsakliga finansiering redan i dagsläget tar in miljardbelopp. Det ska handla om ett nära samarbete med större pensionsfonder i Norden, men vilka det handlar om vill vd:n inte avslöja.
Nordquist menar vidare att Hypoteket från och med 2019 räknar med att låna ut miljardbelopp årligen och att det även kommer att gälla konkurrenten Stabelo. Hur det kommer att gå för Enklas finansiering är ännu en obesvarad fråga.

Den lyckade onlinemarknadsföringen genomförs i samarbete med Schibsted

Enligt Carl Johan Nordquist riktar bolaget in sig på de kunder som vill ta vanliga bolån och inte de kunder som ligger i ett högrisksegment.
Då Hypoteket inte har något bankkontor når de ut till sina kunder genom onlinemarknadsföring istället.
Onlinemarknadsföringen får de hjälp med genom det samarbete de har tillsammans med delägaren Schibsted. Mediekoncernen Schibsted äger tidningar så som Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]