Svensk Fastighetsförmedling har samlat in 2,7 miljoner kronor till Barncancerfonden. Foto: Pressbild/Barncancerfonden

Bostadsmarknaden

Uppdaterad: 18 februari, 2021

I tre års tid har Svensk Fastighetsförmedling samlat in pengar till Barncancerfonden. Under 2018 samlade mäklarbyrån in 2,7 miljoner kronor och totalt har man nu samlat in över 10 miljoner kronor till kampen mot barncancer.

Sedan 2015 har Svensk Fastighetsförmedling varit samarbetspartner till Barncancerfonden och samlat in pengar till organisationen och deras arbete med att bekämpa barncancer.
Varje år skänker mäklarbyrån minst 2 miljoner kronor men under 2018 blev det mer än så. I förra veckan lämnade Svensk Fastighetsförmedling över en check på hela 2,7 miljoner kronor till Barncancerfonden.

Skänker 100 kronor för varje bostadsvärdering

Svensk Fastighetsförmedling har samlat in pengarna på olika sätt genom åren. Den största delen av pengarna kommer från bostadsvärderingar. För varje bostadsvärdering man genomför skänker nämligen mäklarbyrån 100 kronor. Utöver det har man samlat in pengar genom en rad olika aktiviteter.
Vid juletid gör man något mycket spännande. Då får nämligen varje lokalt kontor tillverka ett pepparkakshus som man sedan säljer genom bostadsannonser på sin hemsida, vilket vi på Boupplysningen skrivit om tidigare.
Mäklarbyråns marknads- och kommunikationschef, Johanna Gavefalk, säger att både medarbetarna och kunderna är positiva till samarbetet med Barncancerfonden och att man gärna vill vara med och bidra. Hon säger även att alla på Svensk Fastighetsförmedling känner stolthet över att kunna vara med och hjälpa till i det viktiga arbetet.

Samlat in över 10 miljoner kronor

Sedan samarbetet tog sin början har Svensk Fastighetsförmedling samlat in över 10 miljoner kronor. Pengarna har gjort stor nytta och för varje miljon kan man finansiera en forskare i ett helt år.
Elinor Westerberg som är ansvarig för företagssamarbeten på Barncancerfonden säger att pengarna som mäklarbyrån bidragit med kan användas för att finansiera forskning inom många områden. Dessutom kan pengarna användas för att ge både stöd och råd till barn och familjer som drabbats.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]