Hållbarhetsbikten av sveafastigheter

Lanseringar

Uppdaterad: 16 mars, 2023


Hållbarhet har blivit en ledstjärna även inom fastighetsbranschen, men trots detta finns det många hållbarhetsåtgärder som inte blir av. Sveafastigheter har uppmärksammat detta genom att skapa Hållbarhetsbikten där bostadsbranschens aktörer kan lätta sina hjärtan anonymt. Bikten förväntas bidra till en översyn av en samlad vilja och potential att ställa om till en hållbar bransch.

Ansvar för miljön

Även bostadsbranschen behöver vara med och ta sin del i att bygga och förvalta miljöer med ett lågt klimatavtryck där människor mår bra. 

– Vi är många som dagligen arbetar för en mer hållbar bostadsbransch, med det finns alltid mer vi kan göra. Med Hållbarhetsbikten vill vi på Sveafastigheter ge möjlighet till personer inom bostadsbranschen att anonymt lätta sina hjärtan över vad som borde göras hållbarhetsmässigt, men som inte blivit av, säger Moa Andersson, kommunikationschef och hållbarhetskoordinator, Sveafastigheter i ett pressmeddelande i juni 2022.

Hållbarhetsbikten har öppet

Bikten fokuserar på personer verksamma inom fastighetsbranschen och har öppet 1 juni till 1 september. Vill man bikta sig under Almedalsveckan kommer det att finnas ett biktbås att tillgå i Sveafastigheters hus i Visby. Till hösten kommer en samlad bild av bostadsbranschens hållbarhetsbikter att presenteras. En förhoppning är att lyfta hållbarhetsfrågorna för att finna gemensamma lösningar så att branschen ska kunna ställa om snabbare.
–Förhoppningen är att Hållbarhetsbikten ska sätta fingret på vad det är som skaver, för att tydliggöra och därmed snabbare kunna ställa om till en hållbar bostadsbransch, säger Moa Andersson. 

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]