En bild på Svensk Fastighetsförmedlings loggaMäklarfirman Svensk Fastighetsförmedling har gjort klart med en ny vd. Foto: Pressbild/ Svensk Fastighetsförmedling

Bostadsmarknaden

Uppdaterad: 18 februari, 2021

Efter en lång rekryteringsprocess har Svensk Fastighetsförmedling gjort klart med sin nya vd. Den 1 februari lämnar bolagets nuvarande tf vd, Petra Wester, över ansvaret till den nya vd:n Liza Nyberg.

Mäklarbyrån Svensk Fastighetsförmedling har i dagarna avslutat sitt rekryteringsarbete efter sin kommande vd. Valet föll på Liza Nyberg som tillträder tjänsten den 1 februari.
– Som Sveriges största ägardrivna fastighetsmäklarföretag samlar vi nu styrkorna för att ytterligare stärka vår position på marknaden, säger Håkan Hellström, som är styrelseordförande på Svensk Fastighetsförmedling.
Med den erfarenhet Svensk Fastighetsförmedling och dess medarbetare besitter vill man nu kunna fortsätta hjälpa människor runt om i landet att hitta sitt drömboende. I mer än 80 år har mäklarbyrån hjälpt människor att hitta ett boende men det hade inte varit möjligt om inte kunderna varit nöjda.

Meriter från Collector Bank

Liza Nyberg har en gedigen meritlista. Hon har bland annat arbetat som CEO på Landshypotek Bank, Collector Bank, Skandiamäklarna, Danske Banks hypoteksinstitut och Emric, ett mjukvaruföretag.
Mäklarbyråns ny vd beskrivs som en person som lägger ned mycket kraft på att utveckla företags kultur och medarbetarskap. Hon är även uppmärksammats för sitt hårda arbete. För några år sedan, år 2017, fick hon motta hederspriset Employer Branding av företaget Universum.

Petra Wester var Svensk Fastighetsförmedlings vd under hösten

Svensk Fastighetsförmedlings rekryteringsprocess har pågått under hela den gångna hösten. Under den tiden har Petra Wester haft rollen som tillförordnande vd.
Nu lämnar Wester över rollen som vd till Liza Nyberg. Petra Wester kommer fortsätta arbeta på företaget men framöver kommer hennes arbete gå ut på att utveckla flera nya verksamhetsområden.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]