En bild på ett pepparkakshus

Bostadsmarknaden

Uppdaterad: 18 februari, 2021

Svensk Fastighetsförmedling säljer numera inte bara bostäder utan även pepparkakshus. Mäklarbyrån säljer flera pepparkakshus runt om i landet och budgivningen pågår för fullt. Pengarna som kommer in från försäljningarna går oavkortat till välgörenhet.

Julen närmar sig och det har verkligen mäklarbyrån Svensk Fastighetsförmedling tagit till vara på. Numera säljer de inte bara bostäder utan även pepparkakshus.

Det är för andra gången på två år som mäklarbyrån lägger ut pepparkakshus till försäljning och man gör det av en speciell anledning. Hela beloppet man samlar in går nämligen till Barncancerfonden.

Svensk Fastighetsförmedling säljer flera pepparkakshus runt om i landet, bland annat i Östersund, Piteå, Sävedalen och Säter.

Inledde samarbete med Barncancerfonden 2014

Anledningen till att pengarna går till just Barncancerfonden har att göra med det samarbete som inleddes hösten 2014. Samarbetet innebar bland annat att Svensk Fastighetsförmedling gav 100 kronor till organisationen för varje bostadsvärdering man genomförde.

– Vårt samarbete med Barncancerfonden har utvecklats till ett hållbarhetsarbete som genomsyrar hela företaget och vi stödjer kampen mot barncancer genom att göra det vi kan bäst, nämligen att värdera, visa och sälja bostäder, säger Johanna Gavefalk som är mäklarbyråns marknad- och kommunikationschef.

Samlat in 9 miljoner kronor

Sedan hösten 2014 har Svensk Fastighetsförmedling som ensam aktör samlat in nästan 9 miljoner kronor till Barncancerfonden. Mäklarbyrån känner sig stolta över att kunna bidra och enas kring något så viktigt. 

Johanna Gavefalk säger att alla anställda vill bidra med att dels lyfta frågan dels bidra till forskning som faktiskt räddar många barns liv.

Genom framstegen man gjort inom området kan idag 80 procent av alla barn som drabbas av cancer räddas. Det är stora framsteg men det är inte tillräckligt. Kampen kommer fortsätta tills man kan rädda alla barn som drabbas av cancer. För även om forskningen gått framåt är barncancer fortfarande den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1-14 år.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]