Bolån

Uppdaterad: 18 februari, 2021

Det utdragna bolånekriget som har fortgått även under sommarmånaderna kommer att kompletteras med en ny utmanare. Nu är den nya aktören Hemma Bolån redo att ta sig an bolånemarknaden och konkurrera med de redan etablerade utmanarna, rapporterar Breakit.

Det var i slutet av förra veckan som Breakit rapporterade om den nya utmanaren i bolånekriget. Genom sin mångåriga erfarenhet av bankvärlden hoppas grundarna Therese Ruth och Tim Bisander på att knipa åt sig fördelar i bostadskrigets konkurrens.

Hemma Bolån ska bli en stark aktör genom erfarenhet och kompetens

Då båda grundarna har flera års erfarenhet inom finansbranschen hoppas de på att deras bakgrund kan gynna dem i arbetet med sin nya startup.
Therese Ruth, vd på Hemma Bolån, menar att erfarenheten från finansmarknaden och den breda kunskapen om bolån är en kombination som kommer att göra Hemma Bolån till en stark aktör. Egenskaper som är speciellt viktiga när det kommer till erbjuda trygga bolån och få förtroende från kunder.
Hemma Bolån kommer att använda sig av en bolånefond för att finansiera bolånen. Detta för att ta vara på kundernas önskemål samt för att erbjuda kunderna löptider som stämmer överens med den rådande marknaden.

Peter Sjunnesson är en av investerarna

Peter Sjunnesson som är ett okänt namn för många, väger tungt i finansvärlden. Förutom att han varit ordförande för Klarna sedan 2007 är han en styrelseveteran och har tidigare varit vd för både Lindorff och Intrum Justitia.
I en svårförståelig bransch finns det mycket att vinna på när man kan hitta en kombination av personer som ser till att ett koncept kan fungera i verkligheten, menar Sjunnesson.
Tillsammans är Ruth och Sjunnesson övertygade om att de kan komma att erbjuda sina kunder konkurrenskraftiga räntor samtidigt som de kan ge institutioner högre avkastning än bankernas emitterade bostadsobligationer. För egen del hoppas Peter Sjunnesson på att kunna bidra med stabilitet.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]