Bostad Direkt

Utskriftsvänlig PDF

Bostad Direkt är en bostadsförmedlare som specialiserat sig på att förmedla andrahandsbostäder till både privatpersoner och företag. Bostad Direkt har varit verksamma i Sverige sedan 1994 och är en av Sveriges ledande förmedlare av bostäder i andra hand. Företagets övergripande affärsidé är att på ett tryggt och effektivt sätt förmedla bostäder till privatpersoner och företag.

ansökningsprocess
avgifter
support
tjänster
villkor och krav

Totalbetyg

av 5

Fördelar

 • Lång erfarenhet av bostadsförmedling
 • Digitalt hyreskontrakt
 • Enkelt och tryggt för alla parter

Nackdelar

 • Ingen support på helger

Bostad Direkts ansökningsprocess

4.0/5

Bostad Direkts bostadsförmedlingsprocess ser annorlunda ut beroende på om du vill hyra en bostad eller hyra ut en bostad.

Som hyresvärd

 1. Registrera din bostad på Bostad Direkts hemsida
 2. Ta emot intresseanmälningar från potentiella hyresgäster
 3. Skapa och signera ett digitalt hyreskontrakt
 4. Lämna över nycklarna till hyresgästen när hyresperioden påbörjas

Som hyresgäst

 1. Registrera dig som hyresgäst på Bostad Direkts hemsida
 2. Sök upp bostäder du är intresserad av och göra en ansökan för dem
 3. Signera ett digitalt hyreskontrakt när du matchat med en hyresvärd
 4.  Flytta in och betala hyran direkt till Bostad Direkt

Bostad Direkts avgifter

5.0/5

Bostad Direkts bostadsförmedlingstjänster är helt kostnadsfria – både för hyresvärdar och hyresgäster. Som hyresvärd är det helt kostnadsfritt att registrera din bostad på Bostad Direkts hemsida. Som hyresvärd betalar du aldrig någonting utöver hyran som står angiven på Bostad Direkts webbtjänst. Detta är även fallet för hyresgäster som använder Bostad Direkts företagstjänst.

Bostad Direkts support

3.5/5

Bostad Direkt erbjuder kundtjänst via telefon alla vardagar. Måndag-torsdag har kundtjänsten öppet 08:00-17:00 och på fredagar är öppettiderna 08:00-16:00. Det går också bra att maila till info@bostaddirekt.com, faxa till faxnummer 08-503 80 889 eller besöka Bostad Direkts kontor som är beläget på Karlavägen 5 i Stockholm personligen.

Bostad Direkts tjänster

5.0/5

Bostad Direkt erbjuder tjänster åt både andrahandshyresgäster och andrahandshyresvärdar. Bostad Direkts hemsida fungerar som ett sätt för hyresvärdar och hyresgäster att hitta varandra. Vill du hyra ut din bostad i andra hand kan du enkelt registrera bostaden hos Bostad Direkt och därefter ta emot intresseanmälningar från bostadssökande. Genom att skapa och signera kontraktet online via Bostad Direkts webbtjänst får du ett tryggt kontrakt skrivet. Dessutom sköter Bostad Direkt hyresbetalningen och ser till att hyran kommer in på ditt konto varje månad i rätt tid. Hyr du ut din bostad till ett företag hjälper Bostad Direkts hyresmäklare dig med kontraktsskrivningen.

Som hyresgäst kan du använda Bostad Direkts webbtjänst för att hitta en bostad. Du kan välja att filtrera bostäder baserat på följande parametrar:

 • Geografiskt område
 • Bostadstyp
 • Antal rum
 • Storlek i kvadratmeter
 • Maxhyra
 • Hyrestid

Förutom att förmedla bostäder driver Bostad Direkt också ett hotell anpassat för längre vistelser, vilket kan vara ett bra alternativ för dig som ska bo i Stockholm tillfälligt och inte har behov av att bo just i en lägenhet.

Bostad Direkts villkor och krav

4.5/5

Som bostadssökande ska du vara en myndig privatperson. Hyresvärden ska vara en privatperson eller juridisk person som antingen äger den aktuella bostaden eller innehar ett förstahandskontrakt på bostaden. Bostad Direkt har även en rad olika trygghetsföreskrifter som både hyresvärd och hyresgäst ska följa. Detta för att göra bostadsuthyrningen så trygg som möjligt för alla parter.

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se