Kan du lita på informationen på sajten?

Detta bör du tänka på när du läser på Boupplysningen

Utskriftsvänlig PDF

Kan jag lita på det som står här? En berättigad fråga när man ska göra en så stor investering som köp av bostadsrätt är hur mycket av informationen på denna sida du kan lita på. Så, kan du lita till 100 % på allt som står här i artiklar och kommentarsvar och använda dig av sidan som enda informationskälla? Svaret är (faktiskt) nej.

Syftet med informationen och kommentarerna

Sidans syfte är att ge dig tips och hjälp för privatpersoner som är osäkra inför sitt bostadsköp, bostadsförsäljning e.t.c och vill veta lite mer. Det är inte att ge avgörande finansiella och juridiska råd. Se därför gärna Boupplysningen utifrån ett perspektiv att du skulle frågat en kunnig vän eller kollega om råd.

Tänk på! Använd Boupplysningen till att få en bred kunskapsgrund men basera inte ditt köp eller försäljning till 100 % på informationen på denna sida.

Självklart är meningen med Boupplysningen att hålla informationen uppdaterad och svaren i kommentarerna så korrekta och så uppdaterade som möjligt men det finns alltid en möjlighet att skribenten misstolkat något eller missat en ny regel eller lag. Det har hänt tidigare och kommer förmodligen hända igen.

Dubbelkolla alltid viktig information med din bankman, en advokat eller mäklare, framförallt om du planerar att basera ett viktigt beslut på informationen. Vi som driver sidan är personligen ingetdera utan baserar informationen utifrån research, telefonsamtal, kontakter och egna erfarenheter.

Informationen på Boupplysningen

Kommentarerna på Boupplysningen bygger på information som erfarenheter och kunskaper relativt ofta gör vi research för att få svar på besökarnas, ibland ganska knepiga, frågor. Liksom för artiklarna i övrigt kan det även här bli inkorrekta svar. Notera också att vissa kommentarssvar är flera år gamla och därmed kan vara inaktuella.

Ansvarsfriskrivning

Utgivare av denna webbsida är Comparico AB, hädanefter kallat ”vi/oss”.  Du som användare av denna sida refereras till som ”användare” eller ”du/dig”.  Användarvillkoren gäller även för eventuella personer du vidarebefodrar informationen till, muntligen eller skriftligen.

Denna text i korthet: Även om det är vår strävan friskriver vi oss helt från allt ansvar för att informationen på denna sida är korrekt, tillgängligt och uppdaterat. Vill du vara helt säker, och basera hälsomässiga, ekonomiska eller andra viktiga beslut bör du verifiera informationen med en extern expert i ämnet.

Användarvillkor

När man använder sig av informationen på denna sida förbinder du dig att följa de villkor som anges här. Du förbinder dig dessutom att inte använda webbsidan på något sätt som kan bryta mot någon tillämplig lagstiftning.

Informationen och bilderna på sidan är skyddad via bland annat upphovsrätt. Du får gärna citera delar av sidan men inte kopiera hela artiklar eller stycken. Vid citeringar från sidan måste källhänvisning anges.

Du får inte använda dig av foton, bilder etc från denna webbsida utan vår skriftliga tillåtelse.

Om du hittar ett helt felaktigt påstående eller missvisande information så e-posta gärna till info@boupplysningen.se och påpeka vad som är fel.

Hur du bör följa råden på denna sida

Informationen på denna webbsida är till för att ge råd, tips och förslag. Vi eftersträvar förstås att informationen ska vara så korrekt, tillgänglig och uppdaterad som möjligt men vi kan dock inte garantera att så är fallet. Faktafel, missuppfattningar, felskrivningar felaktiga källor etc kan göra materialet, även i kommentarsfälten, felaktigt. Informationen och svaren här är enligt bästa förmåga.

Vi friskriver oss från allt ansvar för eventuella skador, vare sig det är fysiska, psykiska, ekonomiska eller liknande, som kan ha åsamkats på grund av informationen (eller bristen av densamma) på denna sida.

Vår rekommendation är att om du vill ha 100% verifierad information och information som är helt anpassad till din situation bör du kontakta en expert inom det området, vare sig det är en bankman eller läkare.

Våra svar i kommentarerna

På denna webbplats har man möjlighet att ställa frågor i kommentarsfälten. Vi försöker här svara enligt bästa förmåga utifrån den information du som användare anger. Inte heller här kan det garanteras att informationen är helt korrekt av samma anledningar som angavs ovan.

Externa länkar

De länkar som går till externa webbplatser är till för att komplettera denna webbsida med ytterligare informatio.  Vi friskriver oss helt från allt innehåll som publiceras på dessa externa sidor eftersom de står helt utom vår kontroll.

Eventuella priser

De priser som eventuellt förekommer på webbplatsen är inte nödvändigtvis de som återfinns i webbplatsen där produkten säljs. Produkter kan försvinna eller förändras och priserna kan höjas eller sänkas utan att vi blir varse om det. Därför stämmer inte nödvändigtvis alltid priset som visas på denna webbplats med det aktuella priset för produkten.

Annonslänkar

BoUpplysningen.se är en annonsfinansierad webbsida och annonser finns i form av banners och textlänkar. Vissa omnämningar av företag och webbtjänster i artikeltexterna kan ge provision via så kallade affiliatenätverk. Detta innebär inte att annonseringen via artiklarna är helt fri utan det är bara tjänster som håller tillräckligt hög kvalitet som kan komma att övervägas.

Integritetsskydd

För att skydda din integritet bör du bland annat känna till följande.

  • Eventuella bloggkommentarer du skriver och namn du använder är läsbara för alla besökare på webbplatsen. Det är däremot inte din e-postadress. Vi rekommenderar inte att du använder ditt fulla namn och efternamn om du vill skydda din integritet.
  • Även om vi gör vårt yttersta för att hålla vår databas säker kan vi inte garantera att datat på sidan är helt skyddat från attacker som gör att tex e-postadresser och eventuella lösenord kan bli tillgängliga. Använd därför aldrig samma lösenord på denna webbplats som du har på andra webbplatser.

Vill du avlägsna information på denna sida?

Finns här information om dig, ditt företag, din produkt eller liknande som du inte vill ska finnas på denna sida. E-posta då info@boupplysningen.se och beskriv vilken typ av information du inte vill ska finnas på webbsidan.

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Vad du behöver veta om kommentarerna på BoUpplysningen