Lendo

Utskriftsvänlig PDF

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare. Lendo har funnits sedan 2007 och ingår i en av nordens största mediekoncerner.  Lendo erbjuder låneförmedling för privatpersoner.

Låneförmedlingen innebär att de tar en kreditupplysning på dig och sedan jämför flera bankers räntor. Genom att använda en låneförmedlare får du erbjudanden från flera banker samt får en bra överblick över hur räntorna ser ut på marknaden.

ansökningsprocess
avgifter
support
tjänster
villkor och krav

Totalbetyg

av 5

Fördelar

 • Sveriges ledande låneförmedlare
 • Kostnadsfri lånejämförelse
 • Jämför 27 banker och kreditinstitut

Nackdelar

 • Ställer krav på anställning och fast inkomst
 • Tillåter ej skuld hos kronofogden

Lendos ansökningsprocess

4.5/5

Att ansöka om lån hos Lendo är en enkel process. För dig som ny kund kan du enkelt lämna in din förfrågan och få svar på bankerna i dessa steg:

 1. Fyll i hur mycket du vill låna samt dina uppgifter.
 2. Lendo tar en kreditupplysning.
 3. Lendo förmedlar din låneförfrågan till bankerna.
 4. Få erbjudanden från de banker som är intresserade

Lendos avgifter

5.0/5

Lånejämförelser från Lendo är alltid kostnadsfria. Genom att Lendo tar avgifter av bankerna och inte lånesökarna får du alltså bara ekonomiska fördelar. Inga extra avgifter tas heller efter lånet utan du får dina lånevillkor direkt från banken.

Lendos support

4.5/5

Lendos support är välutvecklad. De erbjuder support på flera olika forum:

 • Hemsidan. På Lendos hemsida finns flera svar angående lån, processen och Lendo i allmänhet.
 • Telefon. På telefon erbjuder Lendo kundservice under den större delen av dagen mån – tor. De har även support på telefon på lördagar och söndagar.
 • Mail. Du kan lämna frågor till deras support direkt via deras hemsida.

Du kan alltså lätt ställa frågor angående villkoren och tjänsten i allmänhet. Öppettiderna är tyvärr främst under kontorstid, men med tillgängligheten under nästan hela veckan bör detta inte vara något problem.

Lendos tjänster

4.5/5

Lendo erbjuder låneförmedling. Genom att ta en enda kreditupplysning och sedan jämföra över 20 bankers villkor kan de säkerställa att du får det bästa lånet. Lendo hjälper alltså dig som konsument med att dels jämföra bankernas räntor och dels sätta press på varje bank. Eftersom att Lendo sätter bankerna i direkt konkurrens får du oftast ett bättre lån än om du enbart vänt dig till enbart en bank.

 • Erbjuder lånejämförelser upp till 500 000 kr
 • Jämför dina lånevillkor hos 27 olika banker och kreditgivare
 • Kostnadsfria lånejämförelser

För dig som ska ta ett handpenningslån, kontantinsatslån eller liknande kan därför Lendo hjälpa dig att jämföra bankerna. Eftersom dessa lån ofta är stora belopp kan det göra stor skillnad på dina månadskostnad.

Lendos villkor och krav

4.0/5

Lendo erbjuder lånejämförelser enbart till de över 18 och som är bokförda i Sverige. I övrigt krävs det en viss årsinkomst och en anställning samt att du ska vara skuldfri hos Kronofogden minst 6 månader. Lendos krav på dig som låntagare är alltså förhållandevis höga, detta eftersom att de vill undvika oseriösa låntagare.

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se