Städhjälp

Hur du hittar en städfirma och vad du bör tänka på innan du anlitar en

Utskriftsvänlig PDF

Att anlita städhjälp innebär att en firma kommer hem till dig och städar. Det går att anlita städhjälp regelbundet eller exempelvis inför en flytt. Städhjälp är för många ett smart och effektivt sätt att frigöra tid till annat. Hur omfattande städning och vilken städfirma du bör anlita beror på hur omfattande städning som krävs.

Att tänka på innan du anlitar städhjälp

  • Hur ofta vill du ha städhjälp? Fundera på vilka behov du har. Hur ofta städar du idag? Vad, och hur mycket, kan du tänka dig att städa på egen hand? Städfirmor erbjuder ofta abonnemang där du kan välja hur ofta städhjälpen ska komma. Börja alltid med ett lägre alternativ om du är osäker, då kan du lätt höja senare.
  • Vilken typ av städning vill du ha? De flesta städfirmor har ett grundutbud där vissa saker ingår. Se till att fundera över, och sedan specificera, vilken typ av städhjälp du vill ha. Till exempel hjälp med fönsterputsning brukar vara ett tillval.
  • Vilka produkter måste du ha hemma? Vissa städfirmor tar med produkter och utrustning själva medan andra har krav på vad som ska finnas hemma. Vissa har mer specifika krav på produkter och redskap medan andra endast förväntar sig att det ska finnas en dammsugare.

Tänk på! Undersöka vad som gäller om du i framtiden ångrar dig och skulle vilja avbeställa din städhjälp innan du ingår ett avtal.

Få hjälp att hitta bra städhjälp

Något som utmärker städfirmor är att de ofta drivs som små företag, ibland med bara en städare anställd. Detta gör att det inte finns några storföretag som dominerar marknaden. Istället präglas marknaden av små och lokala företag som har begränsat sin verksamhet till ett specifikt område. Detta innebär också att det ibland kan finnas väldigt många städföretag på en ort. Vilken städfirma som är den bästa kan därför vara svårt att veta. Det finns dock tjänster på nätet som gör det lättare för dig.

Tips!

Dorunner – Ta in offerter från flera städfirmor samtidigt

  • Jämför offerter från flera städfirmor
  • Tusentals kontrollerade städfirmor
  • Över 20 000 omdömen i databasen
Hitta städhjälp

Ett annat alternativ kan vara att höra dig för i din bekantskapskrets om någon känner till några bra städfirmor. Du kan också fråga på din arbetsplats vilken städfirma som städar jobbets lokaler – chansen är stor att samma städfirma också erbjuder städhjälp åt privatpersoner.

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Vad du behöver veta om kommentarerna på BoUpplysningen