Uppdaterad: 16 december, 2022

Lendo är kanske den mest kända låneförmedlaren vi har i Sverige. Deras tjänst låter dig jämföra privatlån bland 40 olika banker och långivare för att ge dig en bred bild av vilka räntor du kan få. Lendo kan också hjälpa dig att minska månadskostnaden genom att förhandla ner räntan och samla dina lån.

Vårt omdöme om Lendo

Lendo är den största låneförmedlaren i Sverige och en tillförlitlig tjänst med lång erfarenhet av låneförmedling. Deras stora nätverk av banker gör att du får en bra översikt över vilka ränteerbjudanden som finns för dig. Dessutom finns en välutvecklad och tillgänglig kundtjänst som kan ge bra vägledning.

Lendo ställer vissa grundläggande krav på sina kunders inkomst och anställning. Det krävs alltså att du har en stabil ekonomi för att kunna ta lån genom Lendo, vilket stänger dörren för en del låntagare.

Slutbetyg på Lendo

 • Vårt egna betyg | 4,6 / 5 
 • Trustpilot.com | 4,7 / 5 av totalt 2 301 omdömen

Vad vi gillar med Lendo

 • Hjälper dig hitta bästa möjliga ränta
 • Jämför upp till 40 banker med en ansökan
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande
 • Endast 1 UC

Lendo jämför lån hos 40 banker

Lendo erbjuder gratis låneförmedling till dig som vill ansöka om ett privatlån eller företagslån. Genom att ansöka hos Lendo får du svar från upp till 40 banker som anger vilken ränta och vilka villkor de kan erbjuda dig. Du kan sedan ta hjälp av Lendo för att avgöra vilket lån som passar bäst för dig.

Att Lendo ställer bankerna mot varandra sätter också bankerna i direkt konkurrens med varandra, vilket pressar varje bank till att försöka erbjuda dig den bästa räntan. Detta kan göra att du får ett bättre lån genom Lendo än om du hade ansökt hos en bank på egen hand, inte minst vid större lånebelopp.

Grundkrav för att låna

 • Att du är minst 18 år
 • Årslön på minst 110 000 kr före skatt
 • Folkbokförd i Sverige under minst 1 år
 • Att du varit skuldfri hos Kronofogden sedan 6 mån

Särskilda tillägg

 • Personer med betalningsanmärkningar måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Den med betalningsanmärkning kan endast söka lån upp till 150 000 kr
 • För lån upp till 30 000 kr krävs 100 000 i årsinkomst

Lånevillkor

Lånebelopp10.000 – 600.000
Återbetalningstid1 – 15 år
Ränta2.95 – 29.95 %
Effektiv ränta2.95 – 29.95 %
DirektutbetalningNej
Utbetalning2 – 5 bankdagar
KreditupplysningUC, endast 1
Uppläggningsavgift0 kr
BetalningsanmärkningJa, det är okej
Skuldsaldo hos KronofogdenAccepteras ej
Lån utan räntaNej
Långivare40 stycken
Effektiv ränta = ränta + avgifter. kallas ofta för ”den rättvisa räntan”.

Privatlån är Lendos huvudinriktning

Lendo erbjuder främst privatlån, det vill säga lån utan säkerhet. Du kan också ta hjälp av Lendo för att samla dina lån. Även företag kan jämföra lån hos Lendo, efter lite andra riktlinjer än privatpersoner.

 • Privatlån. Hos Lendo kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor. Du väljer själv vad du vill låna pengar till, men bör räkna med att behöva berätta syftet med lånet för banken.
 • Billån. Även de billån som Lendo jämför är privatlån, vilket innebär att du inte behöver låna med bilen som säkerhet. Du kan låna upp till 100 procent av bilens värde, till skillnad från vanliga lån som kräver 20 procent i kontantinsats.
 • Företagslån. Företag kan jämföra lån upp till 3 000 000 kronor. Lendo samarbetar i nuläget med 17 långivare som erbjuder företagslån.
 • Samla lån. Om du har flera mindre lån kan du spara mycket pengar på att slå ihop dem till ett. Genom att samla lån får du en lägre ränta än om du ska betala av flera räntor.
 • Kontantinsatslån. Du kan låna till delar av eller hela kontantinsatsen via privatlån när du skall köpa bostad.

Lendo erbjuder även en trygghetsförsäkring, som ger ersättning för vissa fasta månadskostnader om du till exempel skulle bli sjukskriven eller uppsagd.

Så jämför du lån hos Lendo

Du måste ha en anställning och en viss årsinkomst för att ansöka om lån genom Lendo. Om du ska låna över 30 000 kronor krävs en fast årsinkomst på 110 000 kronor. Ska du låna mindre än så är kravet 100 000 kronor i årsinkomst minst 6 månader framåt i tiden.

Övriga grundkrav är att du är över 18, bokförd i Sverige och skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka

1. Fyll i din låneansökan

Direkt på Lendos hemsida kan du fylla i ansökan om hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha. I formuläret kan du se ungefär hur mycket pengar du kommer att betala tillbaka varje månad. Om du vill ha hjälp med ansökan kan du ringa Lendos kundtjänst så vägleder de dig.

Innan du skickar ansökan behöver du godkänna användaravtalet. Det innebär bland annat att du tillåter Lendo att ta en kreditupplysning på dig. Det sker dock bara en kreditupplysning, och bankerna kommer inte att ta några ytterligare kreditupplysningar.

2. Få erbjudande om lån från banker

De första svaren från bankerna kan komma redan inom ett par minuter. Efter 24 timmar är ansökan färdigbehandlad, och du har fått svar från alla banker som vill erbjuda dig ett lån.

3. Välj lånet med den bästa räntan

När du har erbjudandena framför dig kan du jämföra bankernas räntor och villkor för att avgöra vilket som bäst möter dina önskemål. Sedan signerar du lånet digitalt eller på papper, beroende på vad den bank du har valt har för alternativ.

Du är dock inte bunden till att välja någon av låneförslagen, utan kan tacka nej till bankernas erbjudanden.

Om Lendo

Lendo AB är Sveriges ledande låneförmedlare och jämför privatlån och företagslån för att ge kunder den lägsta räntan. Lendo har funnits i Sverige sedan 2007 och ingår i en av Nordens största mediekoncerner, Schibstedkoncernen. Med några års mellanrum har låneförmedlaren även startat upp verksamhet i Norge, Finland och Danmark.

Jämför lån & hitta den lägsta räntan

Jämför lån & hitta den lägsta räntan
 • Jämför 40 st långivare med en ansökan
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande
 • Få en lista med långivarnas erbjudanden

Vanliga frågor om Lendo

Vilka banker är anslutna till Lendo?

I nuläget är följande banker anslutna till Lendo:

Ikano bank, SEB, Swedbank, Santander Consumer bank, ICA banken, Resurs, DNB, Bigbank, Collector bank, Credento, Wasa Kredit, AVIDA finans, Konsumenkredit, Marginalen bank, MoneyGo, Nordax bank, Remember, Seven Day Bank, COOP, GoodCash, Lån&Spar Bank, Lunar, TFBank, Thorn PrivatFinans, northhill bank, Brabank, Instabank, Nstart, MOANK, BROCC, Cashbuddy, banknorwegian, Ferratum, Rocker, Komplett bank, Nordnet, Brixo, Risicum, TryggKredit, Svea.  

Kan jag få lån med betalningsanmärkning?

Ja men du kan ansöka om lån på max 150 000 kronor med betalningsanmärkning. Utöver de vanliga grundkraven behöver du ha en årsinkomst på 120 000 kronor för att låna. Tänk också på att det är bankerna som slutgiltigt bedömer om du får ett lån, inte Lendo.

Hur tjänar Lendo pengar?

Lendo tar ut en avgift från de banker som de samarbetar med. Därför kostar det ingenting för kunderna som använder Lendo.

Vem äger Lendo?

Lendo ägs av Schibstedkoncernen, en av Nordens största mediekoncerner.

Är Lendo bra eller dåligt jämfört med Freedom finance och Advisa?

Lendo får mycket bra omdömen och recensioner och ligger i linje med andra låneförmedlare.

Går det att lösa in lånet i förtid?

Du har alltid rätt att lösa in ett lån i förtid utan att det kostar något extra. Du har även möjlighet att amortera extra på ditt lån utan extra kostnad.

Erbjuder Lendo bolån?

Nej, du kan enbart jämföra privatlån och företagslån hos Lendo.

Joakim Ryttersson
Joakim Ryttersson Boendeskribent [email protected]