Mitt Bolån är en låneförmedlare som helt och hållet specialiserar sig på bolån. Du som ska köpa bostad kan ta hjälp av Mitt Bolån för att jämföra flera bankers räntor för bolån, och på så sätt hitta den som passar dig bäst. Det går också att ansöka om lånelöfte via Mitt Bolån.

Vårt omdöme om MittBolån

Du som ska ansöka om bolån kan spara mycket pengar och tid på att använda dig av Mitt Bolån. De har stor expertis på området och kan därför förhandla sig till bra erbjudanden för dig, utan någon kostnad alls för dig som lånetagare. Dessutom har tidigare kunder bra erfarenheter gällande deras service.

Vilka banker som Mitt Bolån samarbetar med framgår inte helt klart av deras egen information. Det är en nackdel eftersom det är viktigt för lånetagare att veta vilka banker som Mitt Bolån kommer att förhandla med.

Vad vi gillar med MittBolån

  • Jämför bolån från flera banker samtidigt
  • Enkel och smidig ansökningsprocess
  • Snabba svar från handläggare
GÅ TILL MITTBOLÅN

Mitt Bolån sköter kontakten med banken och pressar din ränta

Genom att ansöka om bolån via Mitt Bolån får du förslag på räntor från flera banker att jämföra mellan. På så sätt kan du hitta bolånet med den lägsta räntan utan att behöva besöka flera banker och själv förhandla. Mitt Bolån är experter på att förhandla och pruta på räntor, och därför kan deras hjälp göra att du får bättre låneerbjudanden.

Du kan ta hjälp av Mitt Bolån i följande situationer:

  • Du ska köpa en bostad. Om du har vunnit budgivningen och skrivit kontrakt på en bostad kan du ansöka om bolånet via Mitt Bolån.
  • Du letar bostad och behöver lånelöfte. Inför visning och budgivning är det viktigt att ha ett lånelöfte från banken för att du ska kunna få bostaden. Mitt Bolån kan förhandla fram ett lånelöfte åt dig.
  • Du har ett bolån och är missnöjd med räntan. Äger du redan en bostad kan du ta hjälp av Mitt Bolån för att sänka räntan på ditt befintliga lån.

Du kan låna upp till 85 procent av marknadsvärdet på bostaden via Mitt Bolån. Om du har god ekonomi kan du det även finnas chans att få låna delar av kontantinsatsen. Snitträntan är omkring 1,42 procent, men vad den slutgiltigen landar på är väldigt individuellt.

Vilka banker samarbetar Mitt Bolån med?

Exakt vilka banker som Mitt Bolån samarbetar med är tyvärr svårt att hitta. Men enligt den senaste informationen från låneförmedlaren själv är det följande banker som ingår i deras nätverk:

Mitt Bolån får betalt av bankerna när kunderna väljer att teckna bolån hos dem. Det är det som gör att tjänsten kan hållas kostnadsfri för dig som lånetagare.

Så jämför du bolån med Mitt Bolån

För att använda Mitt Bolån behöver du vara minst 18 år, ha ett svenskt personnummer och en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Till detta kan det tillkomma ytterligare villkor från bankerna, beroende på vilken typ av bostad du köper och hur mycket du ansöker om att låna.

Du betalar ingenting för att använda dig av Mitt Bolån. Under Mina sidor på hemsidan kan du sedan hålla koll på ditt bolån och vilka betalningar du har gjort.

1. Du lämnar in dina uppgifter

För att ansöka kan du fylla i formuläret på Mitt Bolåns hemsida. Du kan också ringa direkt till en handläggare om du föredrar det.

2. Handläggaren kontaktar dig

Handläggaren ringer upp dig och ni går igenom den information och de önskemål du har för att komplettera din ansökan. Du får verifiera dig med BankID och behöver också godkänna att Mitt Bolån tar kreditupplysning på dig.

Det görs bara en kreditupplysning under hela ansökningsprocessen, vilket är bra för din kreditvärdighet. Om du ansöker tillsammans med någon annan görs kreditupplysning på den medsökande också.

3. Mitt Bolån förhandlar med bankerna

Efter detta tar Mitt Bolån kontakt med bankerna som de samarbetar med och förhandlar fram erbjudanden på bolånsränta åt dig.

Att du går via Mitt Bolån i stället för direkt till banken påverkar varken räntan eller villkoren på bolånet negativt. Snarare har experterna på Mitt Bolån goda chanser att kunna sänka din ränta.

4. Du får erbjudanden från bankerna

Din handläggare presenterar de bolåneerbjudanden som du har fått. Sedan är det upp till dig att ta ställning till vilken bank som ger dig det bästa erbjudandet, med hjälp av handläggaren om du skulle vilja det.

Du kan också välja att tacka nej och inte godta något av erbjudandena. I så fall händer det ingenting särskilt, och du behöver fortfarande inte betala någon kostnad.

Vanliga frågor om MittBolån

Varför skickas jag vidare till Compricer?

Compricer ägs sedan en tid tillbaka av Compricer. På senare tid har tjänsten helt flyttats till Compricers hemsida, vilket är anledningen till att du skickas dit.

Kan jag få bolån med betalningsanmärkning?

Ja, Mitt Bolån samarbetar med banker som tillåter lån för kunder som har betalningsanmärkning.

Hur lång är återbetalningstiden för ett bolån?

Återbetalningstiden är mellan 30 och 50 år hos de banker som Mitt Bolån samarbetar med.

Kan jag ansöka om ett lånelöfte via Mitt Bolån?

Ja, via Mitt Bolån kan du ansöka om ett lånelöfte. Efter du ansökt får du tillbaka några förslag från bolånegivare och får själv välja vilken långivare du vill gå vidare med.

Vad har Mitt Bolån fått för kritik?

Mitt Bolån har fått kritik för att inte vara tydliga med vilka banker de samarbetar med. Det går inte heller att garantera att räntan blir lägre än om du själv skulle ha förhandlat med banken. I övrigt har Mitt Bolån fått mycket bra omdömen från tidigare kunder.

Om Mitt Bolån

Mitt Bolån är Sveriges ledande låneförmedlare inom bolån. De samarbetar med ett flertal banker för att kunna ge sina kunder den bästa möjliga räntan på bolån. Mitt Bolån ägs av jämförelsesajten Compricer och tillhör Schibstedkoncernen, som är av Nordens största mediekoncerner. 

Filip Svensson
Filip Svensson Boende-skribent filip.svensson@boupplysningen.se