Uppdaterad: 3 mars, 2022

Elskling är en tjänst där du kan jämföra elpriser och elbolag med varandra. Du kan också använda tjänsten för att byta elavtal om du hittar ett som passar dig bättre än ditt nuvarande. Det kostar ingenting att använda Elskling.

Vårt omdöme om Elskling

Elskling är ett enkelt och billigt sätt att ta reda på om du kan spara pengar på att byta elavtal. Med den utförliga listan på föreslagna elavtal och möjligheten att justera detaljer i sorteringen kan du lätt jämföra de faktorer som är viktigast för dig.

För att tjänsten ska fungera bra behöver du själv hålla koll på villkoren i både ditt gamla och ditt nya elavtal. Annars är det lätt att det exempelvis sker ett avbrott mellan avtalen eller att du får betala för att ha avbrutit bindningstiden.

Vad vi gillar med Elskling

  • Hjälper dig att hitta bästa elavtalet på din adress
  • Ett snabbt och enkelt sätt att spara pengar
  • Kostnadsfritt att jämföra och byta elavtal

Elskling jämför elpriser, elavtal och elbolag

Elskling låter dig jämföra elpriser hos alla Sveriges elbolag, för att du ska kunna avgöra vilket elavtal som är bäst för dig. På så sätt kan du få vägledning i om du kan spara pengar genom att byta elbolag.

Listan med föreslagna elavtal baseras på de önskemål som du själv har angett. Därmed kan du utgå de faktorer som är viktigast för dig, till exempel om du vill ha ett så prisvärt elavtal som möjligt eller att elavtalet ska vara miljömärkt. För varje föreslaget elavtal kan du även klicka på olika ikoner för att få mer detaljerad information.

Behöver du vägledning om tjänsten eller har frågor relaterade till el kan du också få hjälp av Elskling. Det finns rikligt med information på Elsklings hemsida, både om elförsörjning i allmänhet och om att byta elavtal. Du kan också kontakta deras kundtjänst för att ställa dina frågor.

Företag och bostadsrättsföreningar kan jämföra elavtal

Förutom privatpersoner kan även företag jämföra elavtal hos Elskling. Företaget fyller i sina önskemål på en separat sida. Sedan får företaget offerter från olika elbolag, som ni får fem dagar på er att jämföra och välja det elavtal som ni vill byta till.

Även bostadsrättsföreningar kan använda Elsklings företagstjänst för att byta elavtal för alla elmätare som föreningen fogar över.

Så jämför du elavtal med Elskling

Att jämföra elavtal tar bara några minuter om du har alla uppgifter till hands. Ett tips är därför att ha ditt gällande elavtal tillgängligt för att lättare kunna fylla i uppgifter och jämföra de nya förslagen på elavtal.

  1. Fyll i ditt postnummer på hemsidan. Direkt på startsidan kan du skriva in ditt postnummer för att påbörja jämförelsen.
  2. Fyll i preferenser för elavtalet. I nästa steg får du specificera vilket slags elavtal du vill ha. Bland annat får du fylla i din elförbrukning, om du vill ha fast eller rörligt pris och vilket betalsätt du föredrar.
  3. Jämför och välj elavtal. När du får upp listan med föreslagna elavtal kan du jämföra priser och annan information som finns. Du kan justera sökningen ytterligare med hur länge du vill att elavtalet ska gälla.
  4. Byt elavtal. Om du hittar ett elavtal som är bättre än ditt nuvarande kan du byta direkt via Elskling. Du fyller i uppgifter om dig själv och om din bostad samt när du vill att elavtalet ska börja gälla.

Innan du byter elavtal bör du kontrollera avtalens villkor, såsom bindningstid och uppsägningstid. Om du byter elavtal innan tiden har löpt ut kan du behöva betala en straffavgift. Kontrollera också att det inte sker något avbrott mellan elavtalen.

Vanliga frågor om Elskling

Är Elskling bra jämfört med Compricer, Elpriskollen eller Kundkraft?

Ja, Elskling har fått flera utmärkelser för att vara ett pålitligt företag och sajten är utsedd till en av de bästa i Sverige. 

Sker något elavbrott när jag byter elavtal?

Nej, om det startdatum du fyller i är i direkt anslutning till det datum som ditt gamla elavtal går ut blir det inget avbrott i din elförsörjning. Tänk dock på att du kan behöva teckna avtalet ett visst antal dagar innan det kan börja gälla.

Om Elskling

Elskling AB är en opartisk jämförelsetjänst som hjälper kunder att byta elavtal. Företaget grundades 2007 och ägs sedan 2018 av Zmarta Group. Hemsidan elskling.se har utsetts av Internetworld till en av de 100 bästa sajterna i Sverige.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]