Uppdaterad: 4 september, 2023

Danske Bank ingår i en av Norden största bankkoncerner. Deras kombination av över 50 bankkontor spridda över Sverige och flera digitala lösningar gör att de erbjuder något för alla typer av kunder.

Danske Bank erbjuder två olika typer av bolån, en av deras produkter är det mycket förenklade Bolån Online. Deras andra lösning, Bolån Premium, gör det möjligt för dig att utforma ditt lån precis som du vill ha det.

Danske Banks ansökningsprocess

Beroende på vilken typ av bolån du väljer så skiljer sig ansökningsprocessen något. För Bolån Online kan du ansöka direkt på hemsidan genom att fylla i ett formulär online. Även Bolån Premium går att ansöka om via hemsidan.

Vid vissa typer av upplägg av bolånet kan du dock bli tvungen att ha ett möte eller prata med kundtjänst i telefon. Ansökningsprocessen är i sin helhet mycket enkel. Danske Bank erbjuder även flera kalkylatorer och andra verktyg för att du ska kunna beräkna dina låne- och boendekostnader.

Fördelar
  • Hög trygghet, stor koncern
  • Betala för de tjänster du behöver
  • Stor expertis och spjutspetskompetens
Nackdelar
  • Hårda krav på låntagaren

Hitta lägsta bolåneräntan

Hitta lägsta bolåneräntan
  • Hjälper dig hitta lägsta möjliga ränta
  • Jämför flera banker samtidigt
  • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande

Danske Banks produkter utöver bolån

Danske Bank har en heltäckande bankverksamhet och erbjuder därför även produkter utöver bolånet. Exempelvis erbjuder man överbryggningslån för att hantera dubbla boendekostnaderna om du ska sälja ditt boende och köpa ett nytt under en kort period.

Man erbjuder även låneskydd, en försäkring ifall du skulle förlora din arbetsförmåga eller  annan inkomst som betalar dina lånekostnader. Eftersom Danske Bank erbjuder alla dessa lösningar är det enkelt för dig att sköta hela processen från bostadsförsäljning till en ny bostad via samma bank, något som är mycket förmånligt.

Danske Banks ränterabatter

Hos Danske Bank finns det möjlighet att kunna få en rabatterad ränta. Främst beror det på hur mycket affärer eller besparingar du redan har hos banken. För de bankkunder som har stora summor pengar hos Danske Bank är deras banklån ofta mycket förmånliga.

För dig som är medlem i ett SACO förbund har du även möjlighet att teckna ditt bolån från 1,32 % ränta, vilket är en påtaglig ränterabatt för de flesta.

Danske Banks räntor & kostnader

Danske Bank har en förmånlig ränta för sina bolån. Då Danske Bank likt många andra större banker sätter din ränta efter en noggrann riskkalkyl finns det flera saker som kommer komma att påverka just din boränta. Exempelvis tar de hänsyn till om du har flera affärer samlade på banken samt din totala skuldkvot.

Har du redan dina affärer samlade hos Danske Bank kan det vara mycket klokt att även teckna ditt bolån via banken. I vanliga fall tas en rad andra avgifter ut vid bolånet. Dessa avgifter är dock generella för bolån och innefattar exempelvis stämpelskatt för lagfart och inteckning.

Danske Banks support

Danske Bank erbjuder flera olika kommunikationskanaler med sina kunder. De har support direkt på hemsidan i form av chatt och vanliga frågor och svar. De har även en telefonsupport samt möjligheten att boka ett bankmöte

  • Telefon. Telefonsupporten är självklart en stor fördel när det gäller mer specifika frågor. Dock har telefonsupporten relativt begränsade öppettider.
  • Chatt. Chatten direkt på hemsidan gör att du lätt kan ställa relevanta frågor när du kollar på något på hemsidan, vilket är ett mycket bra alternativ till att behöva ringa upp Danske Bank.
  • Frågor och svar. På hemsidan finns det frågor och svar som verkligen fyller sin funktion. Du hittar enkelt svaren på eventuella frågor i listor över de mest återkommande frågorna som ställts den senaste tiden.
  • Bankmöte. Du kan boka ett bankmöte hos någon av Danske Banks fysiska kontor. Det här alternativet är främst relevant för de som ska teckna ett bolån eller diskutera befintliga affärer.

Danske Banks villkor & krav

För att du ska kunna teckna ett bolån hos Danske Bank krävs det att du uppfyller en del krav. Först och främst ska du vara 18 år eller äldre, samt redan kund för att teckna Bolån Premium. De största kraven ställs på din privatekonomi, exakt hur dessa är utformade är svårt att svara på då de gör en unik bedömning för varje kund.

Du måste vara kreditvärdig för lånebeloppet och banken ska bedöma att du har goda möjligheter att betala tillbaka ditt lån inom avtalad tid. Danske Bank tillämpar generellt amorteringskravet även för nyproduktioner, något du kan läsa mer om på deras hemsida.

Hitta lägsta bolåneräntan

Hitta lägsta bolåneräntan
  • Hjälper dig hitta lägsta möjliga ränta
  • Jämför flera banker samtidigt
  • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande
Joakim Ryttersson
Joakim Ryttersson Boendeskribent [email protected]