Foto: Franz Feldmanis

Bostadspolitik

Uppdaterad: 18 februari, 2021

I år är det 30 år sedan Boverket såg dagens ljus för allra första gången. I alla dessa år har man drivit och påverkat samhällsbyggnadsfrågor. Trettioårsjubileet firas med aktiviteter för de anställda.

Boverket har nu funnits i 30 år. I samband med myndighetens trettioårsjubileum kommer man arrangera något man kallar för Boverksdagarna i Karlskrona. Mellan 12-14 september kommer man hålla i olika aktiviteter för de anställda.
Boverksdagarna blir ett sätt för myndigheten att visa uppskattning till alla anställda.
För den som vill komma i kontakt med Boverket kan det innebära vissa begränsningar.

Boverket växer och anställer fler

Boverket växer allt mer och i både Karlskrona och Malmö har man bland annat anställt 50 chefer och experter inom olika områden. Anledningen till den utökade styrkan beror på omfattande satsningar inom arkitektur, digitalisering och hållbara samhällen.
Totalt har över 500 personer sökt tjänsterna.
– Vi tycker det är väldigt roligt att så många kompetenta och erfarna personer visat intresse och vill vara en del av vår satsning. Det visar att vi är eftertraktade och att vårt arbete med hållbarhet i byggande, boende och stadsutveckling är i fokus, säger Boverkets personalchef, Leif Clemedtson.

Boverket flyttade från Stockholm till Karlskrona

Boverkets huvudkontor ligger i Karlskrona dit man flyttade från Stockholm 1989. Men bara för att man flyttat till en mindre ort betyder inte det att man inte arbetar för medborgare i hela Sverige.
Anders Sjelvgren som är myndighetens generaldirektör säger att den fysiska placeringen inte har samma betydelse längre. Man finns där för samtliga medborgare i Sverige men att det är kul att det finns en statlig myndighet som Boverket i Karlskrona.
Boverket har fortfarande ett kontor i Stockholm. Sedan tidigare finns även kontor i Malmö.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]