Moderna lägenheter vid vattnet en solig dagHemma Bolån har fått godkännande av Finansinspektionen att ge ut bostadskrediter. Foto: vieninsweden/Shutterstock.com

Bolån

Uppdaterad: 18 februari, 2021

Den nya utmanaren på bolånemarknaden, Hemma Bolån, har fått tillstånd av Finansinspektionen att ge ut bostadskrediter, skriver Breakit. Bolagets grundare, Therese Ruth, har tidigare erfarenheter från bankvärlden vilket hon tror ska vara till nytta när man ska utmana de större aktörerna.

En ny digital bolåneutmanare i form av Hemma Bolån har tagit sig in på bostadsmarknaden. Den digitala tjänsten fick nyligen tillstånd av Finansinspektionen att ge ut bostadskrediter. Det är ett viktigt steg mot att utmana de stora bankerna på marknaden.
I ett mejl till Breakit skriver bolaget att man är glada över att ha fått tillståndet och att det är en viktig del i sitt framtida arbete med att göra hemmalivet billigare för hushållen.

Hemma Bolåns grundare har erfarenhet från bankbranschen

Hemma Bolån må vara en ny aktör på bostadsmarknaden men det finns erfarenhet i bolaget. Grundare är Therese Ruth som tidigare har erfarenhet från just bankbranschen. Hon tror att det kan vara till en stor fördel gentemot andra konkurrenter.
Hon säger till Breakit att Hemma Bolån består av ett team som verkligen förstår bolån inifrån och ut. Dessutom finns det gott om erfarenhet från andra digitala konsumentstartups.

Vill få till ett starkt team

Hemma Bolån känner ingen brådska med att komma igång och börja ge ut bolånen. Man vill ta det lugnt och metodiskt och börja bygga upp ett starkt och konkurrenskraftigt team. Nyligen gjorde Hemma Bolån klart med Anders Johnsson som senast kommer från SEB. Han blir ny ordförande i Hemma Bolåns fondbolag.
Ny produktchef i Hemma Bolån bli Kivras medgrundare, Carl Westman. Även Carl Jansson har man gjort klart med som tidigare varit marknadschef på tjänsten Min Doktor.

Stora investerare backar upp Hemma Bolån

Det finns många som tror att Hemma Bolån kan bli en aktör att räkna med på bostadsmarknaden. Bolaget backas bland annat upp av Peter Sjunnesson som tidigare varit ordförande i Klarnas styrelse. Han har dessutom suttit i Qliros styrelse.
Utöver Sjunnesson backas bolaget upp av Ludvig Linge som är styrelseledamot i Kivra.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]