Privatekonomi

Oavsett storlek på bostad – nu är det tid för solceller. Stockholm slott kommer att producera upp till 35% av sitt eget energibehov genom att installera solceller. Kungen fick solceller till födelsedagen 2018 av Statens fastighetsverk, nu ökas satsningen på detta miljövänliga alternativ. Kapaciteten för egenproducerad energi ska  växa.
– Installationen av solkraftsanläggningen ligger helt i linje med vårt uppdrag att förvalta våra fastigheter på ett energieffektivt och hållbart sätt. Dessutom känns det viktigt att Stockholms slott, som började att byggas 1697, får en energiförsörjning i takt med tiden, säger Ingrid Eiken, generaldirektör vid Statens fastighetsverk.

Solceller på varuhus

Solceller är en hållbar investering för hushållet, nästan hälften av svenskarna vill ha detta då det också är fördelaktigt vid inköpet. Sifo undersökte intresset i somras då en av fem svenskar meddelade att de ska köpa solceller. Rapporten som utfördes i samarbete med Öresundskraft, Elgiganten och Kantar Sifo presenteras i ”Svenskar och hållbarhet 2023”. 1000 svenskar 16-70 år har svarat under våren 2023. Elgiganten storsatsar på både rådgivning och att sälja solpaneler och vill vara en del i en omställning till ett miljövänligt samhälle.

Jämför lån till solpaneler & hitta den lägsta räntan

Jämför lån till solpaneler & hitta den lägsta räntan
  • Jämför 40 st långivare med en ansökan
  • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande
  • Få en lista med långivarnas erbjudanden

Sänker elräkningen

De flesta konsumenter är ute efter att sänka sina kostnader, ett sätt är att installera solceller som är mycket effektivt. Samtidigt som man sänker sin elräkning bidrager man till en god klimatlösning.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]