Skandias vd Frans Lindelöw. Foto: Pressbild/Skandia

Bolån

Uppdaterad: 18 februari, 2021

Skandia ger sig in i bolånekriget och sänker räntan för en stor del av sina kunder. Räntesänkningen börjar gälla efter midsommar och de med maximal räntesänkning får en ränta på 1,09 procent.

Skandia går efter midsommar in i bolånekriget. Då inför man nämligen räntesänkningar för kunder som även har sin tjänstepension hos banken. Även nya tjänstepensionskunder kommer omfattas av räntesänkningen.
Hur mycket en kund kommer få sin ränta sänkt beror på flera faktorer. Förutom tjänstepension spelar belåningsgraden, lånets storlek, samt sparande också in i bedömningen.
Den lägsta räntan en kund kan få med maximal rabatt är med bindningstid på tre månader. Då kommer räntan vara 1,09 procent.
Skandias koncernchef Frans Lindelöw anser att det nya ränteerbjudandet innebär mycket konkurrenskraftiga bolån. Man har på banken även en förhoppning om att erbjudandet ska locka till sig ännu fler kunder. Både i form av nya bolånekunder men även kunder som tjänstepensionssparar hos banken.

70 procent av Skandias kunder får sänkt boränta

Skandia uppskattar det till att 70 procent av de befintliga kunderna kommer erbjudas en räntesänkning. Och en fjärdedel kommer få den bästa räntan på 1,09 procent.
– Det här är en större strategiförändring inom Skandia som knyter ihop människors två viktigaste privatekonomiska åtagande – bolån och pension. Vi är den enda aktören med en transparent prismodell som alltid ger en rabatt till sina tjänstepensionskunder. Vi lanserar ett väldigt förmånligt, tryggt och transparent erbjudande om man samlar sin tjänstepension och bolån hos oss på Skandia, säger, Frans Lindelöw.

Räntesänkning med nästan en procent

Skandia sänker räntorna för samtliga fem bindningstider. Jämför man med listräntan är sänkningen på närmare en procent för samtliga bindningstider. Det förutsätter dock att man som bolånekund erbjuds den största rabatten.

Skandias nya boräntor med maximal rabatt:

3 månader: 1,09 procent
1 år: 1,09 procent
2 år: 1,14 procent
3 år: 1,18 procent
5 år: 1,58 procent

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]