3D-illustration av hus på smartphoneBostadsköpare kan få en första visning digitalt av tillgängliga bostäder hos Svensk Fastighetsfömedling. Foto: Vadim Georgiev/Shutterstock.com

Bostadsmarknaden

Uppdaterad: 18 februari, 2021

Som svar på kundernas efterfrågan erbjuder Svensk Fastighetsförmedling digitala visningar av bostäder. Aspiranter kan först få se bostaden på distans via sociala medier, och sedan boka en fysisk visning med mäklare om de är fortsatt intresserade, skriver mäklarkedjan i ett pressmeddelande.

Många branscher har har behövt hitta nya vägar att möta kundernas önskningar och behov under spridningen av covid-19 i Sverige. Gymkedjor har börjat erbjuda träningspass digitalt, och restauranger levererar hem mat till kunderna.

Bostadsmarknaden är inte undantagen från coronavirusets effekter. Därför erbjuder Svensk Fastighetsförmedling digitala visningar av bostäderna som de förmedlar. På så sätt får köparna både en förhandstitt och möjlighet att delta om de av något skäl inte kan ta sig till en fysisk visning.

Vill möta kundernas efterfrågan på distanslösningar

Det har funnits en efterfrågan hos potentiella bostadsköpare av visningar på distans, särskilt nu när oron för covid-19 har ökat och Folkhälsomyndighetens ger rådet att inte vara för nära andra människor. Svensk Fastighetsförmedling vill gå denna efterfrågan till mötes.

Vd:n Liza Nyberg berättar att Svensk Fastighetsförmedling väljer att ställa om verksamheten framför att ställa in. Hon trycker på att det är viktigt att lyssna på sina kunder och göra deras upplevelse av köpprocessen så smidig och trygg som möjligt.

– De digitala visningarna ersätter inte de fysiska men vi tror att detta är ett komplement som kommer göra det möjligt för fler potentiella bostadsköpare att delta i visningar, säger Liza Nyberg.

Kunder anmäler intresse via Facebook eller Instagram

På Svensk Fastighetsförmedlings hemsida kan bostadsköpare se vilka tider de digitala visningarna sker. Där kan de också anmäla intresse till visningen.

Därefter genomförs själva visningen live via Instagram eller Facebook. Dagen innan livesändningen skickar mäklaren ut ett påminnelsemejl till de anmälda kunderna med närmare information om visningen.

Om en bostadsköpare efter den digitala visningen är intresserade av att köpa bostaden, kan de boka en egen, fysisk visning då mäklaren visar upp bostaden på plats.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]