Uppdaterad: 3 mars, 2022

Bostad Direkt förmedlar tillfälliga bostäder till företag. På deras sajt kan företag söka efter boenden som hyrs ut tillfälligt runt om i Sverige. Du som privatperson eller fastighetsägare kan lägga ut en egen annons om du själv vill hyra ut en bostad. Tjänsten kan användas under hela processen för att underlätta för såväl hyresgäst som uthyrare.

Vårt omdöme om Bostad Direkt

Bostad Direkt är ett tryggt, enkelt och billigt sätt att hitta lediga bostäder om du driver företag. Du behöver inte betala för någon bostadskö för att ha möjlighet att hitta en bostad, utan det som styr är den tid du lägger på att själv söka och formulera din profil. Även den som vill hyra ut sin bostad tillfälligt får bra vägledning och stöd under hela processen, från annonsering till kontraktsskrivning och själva uthyrningsperioden.

Vad vi gillar med Bostad Direkt

  • Lång erfarenhet av bostadsförmedling
  • Enkelt och tryggt för alla parter
  • Digitala hyreskontrakt

Bostad Direkt förmedlar hyresbostäder till företag

På Bostad Direkts webbplats kan företag söka och hyra bostad. Du som planerar att hyra ut en bostad tillfälligt kan använda dig av Bostad Direkt för att annonsera din bostad och hitta en hyresgäst.

  • Företag. Ni får en personlig handläggare som hjälper er att hitta en hyresbostad som passar företaget. Handläggaren ordnar också med hyreskontrakt och finns tillgänglig för rådgivning även under hyresperioden. Företaget kan också ta del av extratjänster, som exempelvis städning.
  • Uthyrare. När du har lagt upp en annons hjälper en handläggare till med att hitta ett företag till dig. Du väljer själv vem du vill hyra ut till. Betalningen går via Bostad Direkt så att du kan känna dig trygg med att den kommer in i tid.

Hitta lediga bostäder att hyra

Hitta lediga bostäder att hyra
  • Över 300 lediga bostäder just nu
  • Gratis att registrera ett konto
  • Extra tryggt att hyra genom Samtrygg

Så använder du Bostad Direkt

På Bostad Direkts startsida väljer du direkt om du är ute efter att hyra en bostad, åt ett företag eller om du själv vill lägga upp en bostadsannons. Därefter får du vägledning för din specifika situation och kan registrera dig som sökande eller uthyrare.

1. Registrera dig kostnadsfritt

Det kostar ingenting att registrera sig på Bostad Direkt eller att använda tjänsten. Ingen av parterna behöver betala några kostnader, utöver själva hyran för hyresgästens del.

2. Sök efter bostäder i Stockholm och resten av Sverige

För att söka bostad fyller du i en bokningsförfrågan och en handläggare kontaktar sedan dig. Handläggaren gör allt jobb med att matcha en bostad till ditt företag.

3. Skapa och signera hyreskontrakt online

Företaget som ska hyra bostaden får hjälp av en handläggare med att skriva kontraktet.

4. Ordna betalningen via Bostad Direkt

Betalningen av hyran sköts via Bostad Direkt, vilket innebär att hyresvärden kan känna sig trygg med att hyran kommer in i tid. Det är Bostad Direkt som blir företagets hyresvärd, vilket också bidrar till ökad trygghet.

Vanliga frågor om Bostad Direkt

Hur länge måste jag vänta på en lägenhet?

Bostad Direkt har inget kösystem likt de stora bostadsbolagen. Det innebär att du kan få en lägenhet direkt.

Finns det förstahandskontrakt på Bostad Direkt?

Nej, Bostad Direkt har inga egna boenden utan förmedlar enbart boenden i andrahand.

Var har Bostad Direkt tillgängliga bostäder?

På vilka orter det finns tillgängliga bostäder varierar beroende på vilka annonser som läggs ut. Använd sökverktyget på Bostad Direkt för att se om några bostäder finns tillgängliga där du söker bostad.

Kan jag få hjälp med hyreskontrakt för villa?

Ja, Bostad Direkt erbjuder digitala hyreskontrakt för villor som annonseras ut. När du har hittat en hyresgäst skapas hyreskontraktet automatiskt på sajten.

Om Bostad Direkt

Bostad Direkt är en bostadsförmedlare som inriktar sig mot tillfälliga bostäder mot företag. Tjänsten startade 1994 och har därför många års erfarenhet av att förmedla bostäder till företag. Bostad Direkt är också kunniga i juridiska frågor som rör uthyrningsmarknaden.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]