Uppdaterad: 3 mars, 2022

Dorunner är en förmedlingstjänst där du kan hitta och jämföra företag som utför hushållsnära tjänster. Du kan bland annat hitta städföretag, hantverkare, byggföretag och flyttfirmor. Genom att lämna en förfrågan får du offerter från ett fåtal lokala företag som kan tillgodose ditt uppdrag.

Vårt omdöme om Dorunner

Dorunner tillhandahåller en stor databas av tjänsteföretag som underlättar letandet för dig som behöver hushållsnära tjänster. Du slipper också arbetet med att ringa runt till företagen, eftersom du blir kontaktad av flera intresserade företag efter bara en offertförfrågan.

Dock finns det ingen garanti för att du får några offerter eller hur många du får. Företagen väljer själva om de är intresserade av uppdraget, och det finns fler företag inom vissa tjänsteområden än i andra. Till exempel är antalet anslutna städföretag många fler än antalet finansbyråer.

Vad vi gillar med Dorunner

  • Hämtar in offerter från flera företag samtidigt
  • Alla företag kontrolleras och kvalitétssäkras
  • Offertförfrågan är ej bindande

Dorunner jämför städföretag och andra tjänsteföretag

Behöver du städhjälp, flytthjälp eller anlita en hantverkare kan du spara mycket tid på att använda Dorunner. I stället för att ringa runt till olika företag för att jämföra offerter kan du lämna en enda förfrågan där du beskriver ditt projekt. Sedan blir du kontaktad av några företag som du kan välja mellan.

Dorunner samlar företag inom alla möjliga tjänster. Fokus ligger på hushållsnära tjänster som städning, hantverk, flytt och renovering. Men du kan även använda Dorunner för sådant som ekonomiska tjänster eller catering.

Att använda Dorunners tjänst kostar ingenting. Du är inte heller bunden till att välja någon av de offerter som du får, utan kan tacka nej till alla om du skulle vilja det.

Dorunner gör kontroller för att undvika blufföretag

Dorunner gör flera kontroller av sina medlemsföretag för att försäkra att de är att lita på. Dorunner kontrollerar företagens ekonomi, f-skattsedel och säkerställer att de inte är svartlistade. Dessutom görs uppföljningar efter kundernas recensioner för att kunna identifiera oseriösa företag.

Företag som inte når upp till Dorunners kvalitetskrav eller missköter sig blir avstängda.

Så jämför du tjänsteföretag med Dorunner

Dorunners tjänst används främst genom att du skickar en allmän offertförfrågan och får svar från ett fåtal utvalda företag. Men det går också att själv söka bland intressanta företag i Dorunners register.

Gör en offertförfrågan

  1. Beskriv vad du behöver hjälp med. Du börjar med att beskriva ditt uppdrag och var det ska utföras någonstans. Ju utförligare information du ger om till exempel din bostadyta vid ett städuppdrag, desto mer rättvisande offert kan du få. Du fyller också i dina kontaktuppgifter så att företag kan ta kontakt med dig.
  2. Lokala företag kontaktar dig. Dorunner tar kontakt med upp till fem företag som matchar din förfrågan och är tillgängliga. Dessa företag tar sedan kontakt med dig för att lämna en offert för uppdraget.
  3. Jämför och välj ett företag. Du kan sedan jämföra de offerter du har fått för att komma fram till vilket företag som du ska anlita. Omdömen och annan information finns på företagens profiler på Dorunners hemsida. När du har bestämt dig behöver du tacka nej till de offerter du inte väljer.

Sök bland företagen

Det är också möjligt för dig att själv söka bland företagens profiler. Du söker på den typen av projekt du vill utföra och på vilken ort. Du får då upp en träfflista med de medlemsföretag som svarar mot din sökning.

Under varje företags profil kan du läsa mer information och hitta certifikat, referenser och kunders omdömen om företaget. Du kan när som helst be om en offert från det företag som verkar bäst. Då får du fylla i den vanliga offertförfrågan, men kan välja att bara få offert från det valda företaget.

Vanliga frågor om Dorunner

Vad kostar Dorunner?

Att skicka en förfrågan på ett arbete via Dorunner är gratis.

Hur många offerter får jag via Dorunner?

När du lägger ut en förfrågan på Dorunner så besvaras den av max fem företag. Skulle du inte vara nöjd med dessa kan du söka efter nya företag.

Vad kan Dorunner hjälpa mig med?

Via Dorunner kan du jämföra offerter från flera olika företag på arbeten inom en mängd områden. Exempelvis kan du få offerter på renoveringar, rörmokare, städning, takläggning och mycket mer.

Hur många städföretag har Dorunner anslutna?

Det är många hundra städföretag som är anslutna till Dorunner. Hur många som finns tillgängliga varierar stort mellan olika orter. Om du söker efter städföretag får du först och främst se dem som har fått omdömen från tidigare kunder.

Vad är kostnaden för företag som ansluter sig till Dorunner?

Företag som vill ansluta sig till Dorunner betalar en medlemsavgift. Den kostnaden varierar beroende på vilken bransch företaget arbetar inom och avgörs av Dorunners handläggare tillsammans med företaget.

Om Dorunner

Företaget Dorunner AB startade 2007 och lanserade förmedlingstjänsten Dorunner två år senare. Tjänsten låter användaren lämna en förfrågan om en tjänst som de behöver hjälp med och sedan få offerter från tillgängliga städföretag, hantverkare eller vad det nu handlar om för tjänst. Sedan 2012 finns Dorunner också i Danmark, och sedan 2013 finns de även i Norge.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]