Uppdaterad: 12 juli, 2022

På HittaMäklare får du hjälp att hitta kvalitetssäkrade och auktoriserade mäklare i ditt område. På hemsidan får du information om mäklarnas senaste uppdrag, till vilka priser de har sålt bostäder och omdömen från tidigare uppdragsgivare. HittaMäklare ger dig alltså ett stort underlag att utgå från när du ska välja mäklare, helt kostnadsfritt.

Vårt omdöme om HittaMäklare

Genom HittaMäklare får du enkelt fram en handfull förslag på mäklare som passar just din försäljning. Du får sedan både utförlig information och personlig kontakt med mäklarna, vilket ger dig ett ordentligt underlag för att göra rätt val av mäklare. Rekommendationer och omdömen från tidigare kunder lyfts fram extra mycket för att du som säljare ska känna dig trygg med ditt val.

Det finns ingen garanti för att alla mäklare i ditt området finns listade på HittaMäklare. Det är alltså möjligt att du missar bra mäklare genom att bara använda tjänsten.

Vad vi gillar med HittaMäklare

 • Hjälper dig hitta de bästa mäklarna i ditt område
 • Visar omdömen och utförlig info om alla mäklare
 • Förfrågan är kostnadsfri och ej bindande

HittaMäklare rekommenderar rätt mäklare för din försäljning

HittaMäklare fungerar som ett slags portal för mäklare i Sverige. Genom att fylla i vilken bostad du vill sälja och var den finns får du upp förslag på rekommenderade mäklare som är tillgängliga i området. Sedan kan du jämföra mäklarnas historik och profiler för att komma fram till vem som passar bäst för just din försäljning.

Du kan spara mycket tid på att använda HittaMäklares tjänst, i stället för att själv ringa runt till olika mäklarfirmor och jämföra arvoden och erbjudanden. Dessutom kostar det ingenting att använda tjänsten, och du är inte bunden till att faktiskt välja en mäklare. Därmed behöver du inte heller oroa dig för några dolda avgifter.

Alla mäklare i registret är anslutna till Fastighetsmäklarinspektionen, vilket säkrar att mäklarna är auktoriserade och tillförlitliga.

Du får unik information om mäklarnas försäljningshistorik

HittaMäklare erbjuder unik information om de uppdrag som mäklarna har gjort tidigare. Detta ger dig möjligheten att välja mäklare efter vad de faktiskt har presterat snarare än vad de utlovar.

Mäklare erbjuder unik information om de uppdrag som mäklarna har gjort tidigare. Detta ger dig möjligheten att välja mäklare efter vad de faktiskt har presterat snarare än vad de utlovar.

I registret på hemsidan kan du titta direkt på registrerade mäklares profiler och sortera dem utifrån aktivitet, omdömen eller publicerade annonser.

Under varje mäklares profil hittar du följande information: 

 • rekommendationer och omdömen från tidigare kunder
 • slutpris och utropspris vid tidigare försäljningar
 • aktuella annonser från mäklaren
 • närmare presentation och bakgrund.

Så jämför du mäklare med HittaMäklare

Det går snabbt och enkelt att jämföra föreslagna mäklare på HittaMäklares hemsida. Har du några frågor om tjänsten finns en kundtjänst som går bra att kontakta via telefon eller mejl.

 1. Registrera din bostad. Besök Hittamaklare.se och registrera din bostad genom att fylla i kort information om bostaden du ska sälja. Du fyller även i dina kontaktuppgifter för att skapa en användare på hemsidan.
 2. Du får förslag på mäklare. HittaMäklare matchar din bostadsinformation med de tre mäklare som har presterat bäst i ditt område. Du får tillgång till mäklarnas personliga profiler där du kan se försäljningshistorik, slutpriser och omdömen från tidigare kunder. 
 3. Mäklarna ringer dig och presenterar sig.De mäklare som HittaMäklare har matchat dig med kommer personligen att ringa upp dig. På så sätt får du möjlighet att bilda dig en egen uppfattning om dem.
 4. Jämför mäklarna och anlita den du vill. Nu har du fått ett ordentligt underlag för att jämföra mäklarna. Härifrån kan du själv gå vidare och boka ett möte med en eller flera av mäklarna. Det är sedan upp till dig om du väljer någon av mäklarna eller inte.

Det är också möjligt att själv titta igenom mäklarregistret och kontakta mäklare i ett specifikt område. Dock är det svårt att få någon bra överblick över den stora mängden mäklare. Därför rekommenderas det att du använder jämförelsetjänsten i stället.

Vanliga frågor om HittaMäklare

Vad kostar det att använda HittaMäklare?

Att använda tjänsten som privatperson är helt kostnadsfritt. De mäklare som finns med i jämförelsen betalar istället en fast avgift till HittaMäklare.

Kan jag jämföra alla mäklare?

Alla mäklare får själva bestämma om de ska vara med på tjänsten eller inte. För att de ska kunna registrera sig krävs dock att de är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Vad tar mäklarna i arvode?

Mäklararvodet kan variera mellan olika mäklare. När de rekommenderade mäklarna tar kontakt med dig kan du få en offert som visar vilket slags arvode de tar. Genom att förhandla med flera rekommenderade mäklare kan du ha möjlighet att pruta ner arvodet.

Fungerar tjänsten bra?

Hitta Mäklare får bra omdömen av sina tidigare användare, både när det gäller själva tjänsten och samarbetet med den valda mäklaren.

Hur vet jag vilken mäklare som är bäst?

Via HittaMäklare kan du se kundomdömen, försäljningsstatistik och mycket mer. Till skillnad från andra tjänster bedöms varje mäklare individuellt och inte bara mäklarbyrån.

Om HittaMäklare

HittaMäklare är Sveriges största tjänst som förmedlar kontakt mellan mäklare och bostadsförsäljare. Tjänsten har funnits sedan 2006 och ger kostnadsfri information om cirka 5 700 kvalitetssäkrade och auktoriserade mäklare över hela Sverige. HittaMäklare är en del av bostadssöktjänsten Booli.se som i sin tur ägs av SBAB.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]