Uppdaterad: 3 mars, 2022

Precis som namnet avslöjar är Lägenhetsbyte.se ett företag som hjälper dig att byta din bostad. De förmedlar både bostadsrätter och hyresrätter mellan privatpersoner. Tanken är att du lätt ska kunna byta din bostad mot en som passar din nuvarande levnadssituation bättre.

Vårt omdöme om Lägenhetsbyte.se

Lägenhetsbyte sköter det mesta av processen åt dig med förmedling och ansökan om byte hos din hyresvärd – allt för att du lätt ska kunna byta din bostad när du behöver. På sajten hittar du bostäder över hela landet där du vid varje annons hittar utförliga beskrivningar, bra bilder och vilka önskemål annonsören har gällande bytet. Det står att det är gratis att komma igång, men för att du sedan ska kunna annonsera måste du betala en avgift. Undantaget är om du bor i en liten stad eller samhälle.

Smidigt, enkelt och tidssparande är några av de attribut som tidigare användare tillskriver Lägenhetsbyte.se och bara genom att kolla igenom hemsidan är det inte svårt att förstå varför.

Vad vi gillar med Lägenhetsbyte.se

 • Presenterar bostäder över hela Sverige
 • Hjälper till med din bytesansökan
 • Inga bindnings- eller uppsägningstider

Hur fungerar ett bostadsbyte via Lägenhetsbyte.se?

När du ska lägga upp en annons hos Lägenhetsbyte.se får du först välja hur du vill genomföra bytet rent praktiskt. Du får alltså ange om du vill byta en bostad mot en annan, en bostad mot två andra eller två bostäder mot en.

Sedan är det bara att följa stegen nedan

 1. Lägg in din annons
 2. Få bytesförslag som matchar dina önskemål
 3. Gå på visning
 4. Skicka in en bytesansökan – Lägenhetsbyte.se hjälper dig med din ansökan
 5. Flytta!

Hitta lediga bostäder att hyra

Hitta lediga bostäder att hyra
 • Över 300 lediga bostäder just nu
 • Gratis att registrera ett konto
 • Extra tryggt att hyra genom Samtrygg

Kostnaden för att annonsera beror på var i landet du bor

När du aktiverar din bytesannons på Lägenhetsbyte.se startas ett abonnemang som du betalar en avgift för, och priserna varierar beroende på var i landet du bor. I Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala, det vill säga landets fyra största städer, har du flera olika abonnemang med olika priser att välja mellan. Du som bor på en mindre ort annonserar gratis.

I samband med att din annons aktiveras kan du välja hur ofta du vill att abonnemanget ska förlängas automatiskt. Det finns varken bindnings- eller uppsägningstid så du kan när som helst avsluta abonnemanget på Lägenhetsbyte.se.

Vanliga frågor om Lägenhetsbyte

Vad kostar det att annonsera på Lägenhetsbyte.se?

För att annonsera på Lägenhetsbyte.se måste du betala en avgift, men hur stor summa det rör sig om varierar beroende på var i landet du bor. I landets större städer finns det flera olika abonnemang med olika priser att välja mellan. Bor du i en mindre stad annonserar du gratis.

Vad kan Lägenhetsbyte.se hjälpa mig med?

Lägenhetsbyte.se hjälper dig att komma i kontakt med människor över hela landet som vill byta bostad precis som du. Förutom förmedling av lägenhetsbyten kan du även få hjälp med din bytesansökan till hyresvärden.

Vilka typer av lägenhetsbyten finns det?

På Lägenhetsbyte.se finns det olika typer av bostadsbyten. Ett direktbyte innebär helt enkelt att två personer byter lägenhet med varandra, medan ett triangelbyte omfattar tre personer och således tre lägenheter. Det senare skapar fler byteskedjor och ökar ofta chanserna till ett lyckat byte. Ett manuellt direktbyte sker när två personer hittar varandra och byter lägenheter utan matchningsmotorns hjälp.

Hur går ett byte till på Lägenhetsbyte.se?

Du börjar med att lägga upp en annons på Lägenhetsbyte.se, som då matchar dig och dina önskemål till ett potentiellt byte. Skicka in en bytesansökan till din hyresvärd (Lägenhetsbyte.se hjälper dig även med det om du vill) och sedan är det i princip dags att flytta.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]