Uppdaterad: 14 juni, 2024

Lånekoll är en låneförmedlare som ger personlig rådgivning i att hitta de bästa lånevillkoren för privatpersoner. Tjänsten jämför och förmedlar såväl bolån som privatlån och billån. Målet är att varje kund ska paras ihop med rätt bank eller långivare för att kunna sänka sina räntekostnader.

Vårt omdöme om Lånekoll

Lånekoll erbjuder ett tryggt & enkelt sätt att jämföra bolån och privatlån. Tjänstens bredd gör att den passar alla som funderar på ett lån, oavsett vad de vill låna till. Dessutom är de den bästa bolåneförmedlaren enligt kundernas omdömen, och de får beröm för att ha en mycket kunnig och hjälpsam kundtjänst.

Något som kunde lyftas fram mer på Lånekolls hemsida är att de har tagit fram appen Lånekollen, som ger dig översikt över dina lån och tips på hur du kan sänka dina räntor. Dessutom erbjuder Lånekoll en trygghetsförsäkring som inte heller får så stor plats.

Boupplysningen omdöme: 4,8 av totalt 5
Trustpilot omdöme: 4,9 av totalt 1 1523 omdömen

Vad vi gillar med Lånekoll

 • Jämför både bolån & privatlån
 • Jämför lån från flera banker samtidigt
 • Erbjuder personlig rådgivning
 • Säkert och tryggt att ansöka

Lånevillkor privatlån

Lånebelopp10.000 – 600.000kr
Återbetalningstid1 – 20 år
Ränta5.25 – 28,00 %
Effektiv ränta 5.06 – 31.89 %
DirektutbetalningNej
InkomstkravÅrsinkomst 120.000 kr
Utbetalning1-5 dagar
KreditupplysningUC (1 st)
Uppläggningsavgift0 kr
BetalningsanmärkningAccepteras
Skuldsaldo hos KronofogdenAccepteras ej
Lån utan räntaNej
Långivare som jämförs30 st

Lånevillkor bolån

Lånebelopp240.000 – 17.000.000 kr
Återbetalningstid30 – 50 år
Bolåneränta (snitttränta rörlig)4.63 %
Belåningsgrad85 %
KreditupplysningUC
BetalningsanmärkningAccepteras av vissa banker
Långivare som jämförs5 st

Lånekoll förmedlar bolån & privatlån

Som låneförmedlare fungerar Lånekoll som en mellanhand mellan kunden och banken. Genom att ansöka om lån via Lånekoll sparar du tid och eget arbete. Dessutom tas bara en kreditupplysning, vilket inte påverkar din kreditvärdighet som om varje bank hade tagit en egen.

Bolåneräntor hos Lånekoll

Bindnings­tidLägsta räntaSnitt­räntaList­ränta
3 mån4.22 %4.63 %5.02 %
1 år4.09 %4.36 %4.77 %
2 år3.64 %3.78 %4.31 %
3 år3.54 %3.60 %4.13 %
4 år3.55 %3.74 %4.00 %
5 år3.35 %3.66 %3.96 %
7 år3.46 %3.65 %3.96 %
10 år3.46 %3.68 %3.96 %
Uppdaterad: 2024-06-15

Lån och tjänster som Lånekoll förmedlar:

 • Bolån. Du kan låna upp till 85 procent av bostadens marknadsvärde. Vilket lån du får påverkas dock av din ekonomiska situation och bostadens värde.
 • Privatlån. Ett privatlån kan hamna mellan 10 000 och 600 000 kronor beroende på din årsinkomst, betalningsförmåga och kreditvärdighet. Du kan jämföra upp till 30 bankers erbjudande på privatlån.
 • Samla lån. Genom att samla alla dina lån hos en bank kan du spara in tusentals kronor på räntekostnader. Dessutom förbättras din kreditvärdighet, vilket kan förbättra räntan och villkoren ännu mer.

Lånekolls tjänst är helt kostnadsfri. När Lånekoll har förmedlat ett lån tar de en avgift av banken, och på så sätt slipper du som kund betala något. I stället ökar chansen att räntorna pressas när bankerna konkurrerar om dig som kund.

För att få låna hos Lånekoll måste du vara minst 18 år samt folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Utöver det ska du vara skuldfri från Kronofogden sedan 6 månader bakåt och ha en årsinkomst på minst 110 000 kronor. Dina chanser att få lån ökar om du har en medsökande.

Så ansöker du om lån hos Lånekoll

Oavsett vilket slags lån du vill ta är det enkelt att ansöka, och du är inte bunden till att välja något av de erbjudanden du får. Lånekoll har dessutom en hjälpsam och kunnig kundtjänst som kan ge råd, svara på frågor och vägleda dig genom ansökningsprocessen.

 1. Skicka ansökan via hemsidan Lånekoll.se. Där fyller du i lånebelopp, lånetid och vad du vill låna till, följt av dina personliga uppgifter. Ska du ansöka om bolån får du även fylla i uppgifter om bostaden du vill köpa. Ansökan signerar du sedan med BankID för en säker hantering.
 2. Få svar från bankerna. Lånekoll tar en kreditupplysning på dig och skickar din ansökan till bankerna de samarbetar med. Inom 24 timmar får du svar från de banker som vill erbjuda dig ett lån.
 3. Välj lån. Under Mina sidor kan du se och jämföra dina låneerbjudanden. Därefter väljer du det som passar dig och dina behov bäst.
 4. Signera lånet. Beroende på vilken bank du väljer får du ditt skuldebrev på posten eller i ett mejl, som du ska signera och skicka tillbaka till banken. Du får pengarna på ditt konto inom två till fem dagar.

Kika in hemsidan & hitta bästa räntan

Kika in hemsidan & hitta bästa räntan
 • Hjälper dig hitta bästa möjliga ränta
 • Jämför flera banker med en ansökan
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande

Vanliga frågor om Lånekoll

Vilka bolag jämför Lånekoll?

Lånekoll jämför lån från ett trettiotal olika banker och långivare. Den fullständiga listan över deras samarbetspartners finner du på deras hemsida.

Tar Lånekoll en kreditupplysning?

Ja, i samband med att du ansöker om ett lån så tar Lånekoll en kreditupplysning. Den kreditupplysningen används sedan av alla långivare – Så du slipper flera kreditupplysningar.

Kan jag lita på Lånekoll?

Lånekoll står under tillsynen av Finansinspektionen. Det innebär att de måste följa de lagar och regler som finns för just låneförmedlare.

Kostar det något att använda Lånekoll?

Som konsument är det gratis att jämföra lån via Lånekoll. De får sin ersättning direkt från långivaren, utan att det påverkar dina lånevillkor.

Kan jag få lån med betalningsanmärkning?

Ja, några av långivarna Lånekoll samarbetar med erbjuder även dig med betalningsanmärkningar lån. Villkoret är då att anmärkningen är äldre än ett halvår.

Vilka räntor erbjuder Lånekoll?

Se vår tabell i artikeln.

Om Lånekoll

Lånekoll hette tidigare Consector och är en av Sveriges största låneförmedlare. Sedan starten 2014 har visionen varit att hjälpa privatpersoner att förbättra sina lånevillkor. Något som utmärker Lånekoll är att de jämför flera olika typer av lån i stället för att inrikta sig på en särskild lånetyp. Dessutom jämför de också kreditkort. 

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]