Sambla är en låneförmedlare som jämför låneräntor hos olika lånegivare. Tjänsten fungerar som en mellanhand mellan låntagaren och banken, där låntagaren får en samlad bild av de olika bankernas räntor och därmed kan hitta det billigaste lånet.

Vårt omdöme om Sambla

Samblas service och kundtjänst får mycket höga betyg och bra recensioner från tidigare kunder. Deras stora nätverk av banker och låneförmedlare gör att du har en god grund att utgå från när du ska avgöra vilken bank som kan ge dig den bästa räntan. Ansökningsprocessen går snabbt och det är fullt möjligt att få lånet klart inom några dagar.

Däremot behöver du uppfylla ett visst inkomstkrav för att använda Sambla. Fördelen med det är att du kan få ett lån även om du har betalningsanmärkningar.

Vad vi gillar med Sambla

  • Jämför över 40 långivare med en ansökan
  • Ansökan tar max 2 minuter och man får besked idag
  • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande

Sambla jämför lån från 30 olika banker

Med Samblas tjänst kan du jämföra lån mellan olika banker för att få den lägsta möjliga räntan. Sambla samarbetar med 30 olika banker och långivare, vilket gör att du får en mycket tydlig bild av vilken långivare som kan erbjuda dig det billigaste lånet.

På Samblas hemsida kan du jämföra lån upp till 60 000 kronor. Förutom att jämföra nya lån kan du även jämföra räntor för att samla dina lån hos en lånegivare. Du kan också få personlig rådgivning via Sambla när du ska ansöka om lån eller välja mellan olika låneförslag.

Sambla erbjuder flera saker som underlättar låneprocessen för dig:

  • Alla bankers ränta på ett ställe. Du får en god överblick över vilka lån som finns att välja mellan och var du kan få bäst ränta och villkor.
  • Bara en kreditupplysning. Sambla tar kreditupplysning på dig som alla banker sedan får ta del av. Det är positivt för din kreditvärdighet, eftersom flera kreditupplysningar kan ge ett dåligt intryck hos lånegivare och därmed driva upp räntorna.
  • Personlig rådgivning. Du kan ringa till Samblas kundtjänst när som helst under processen om du vill ha rådgivning eller föredrar att göra ansökan via telefon. Öppettiderna är generösa de flesta vardagar, men kundtjänsten har stängt under helgerna.

Sambla erbjuder trygghetsförsäkring och ett stipendium

Förutom den huvudsakliga tjänsten har Sambla även några andra erbjudanden som kan gynna dig ekonomiskt. Ett av dem är en trygghetsförsäkring som hjälper dig vid oförutsedda händelser som gör det svårt att betala dina månadskostnader, till exempel arbetslöshet eller sjukdom. Du kan försäkra mellan 1 000 och 10 000 kronor i månaden i upp till 12 månader. 

Sambla delar också ut ett studiestipendium på 10 000 kronor. Stipendiet kan sökas av studenter som vill studera utomlands eller redan har studerat utomlands en termin.

Så jämför du lån med Sambla

Att använda Sambla är helt gratis. De villkor du måste uppfylla för att få lån via Sambla är att du är myndig, folkbokförd i Sverige och har en inkomst på minst 12 500 kronor i månaden. Du får inte heller ha haft några skulder hos Kronofogden det senaste halvåret.

1. Ansök om lån

Du börjar med att fylla i en ansökan på Samblas hemsida. Där specificerar du hur mycket du vill låna, hur lång lånetid du vill ha och om det handlar om ett nytt lån eller om du vill samla lån. Du får också fylla i vissa uppgifter om dig själv, som personnummer, anställningsform och eventuell medsökande.

Du binder dig inte till något lån när du ansöker i det här skedet. Du kommer bara att få förslag att jämföra och är inte skyldig att välja något låneerbjudande.

2. Få förslag på lån från bankerna

Efter din ansökan kan du få de första låneförslagen inom några minuter. Inom ett dygn får du svar från alla banker som Sambla samarbetar med.

Det är dock inte säkert att alla banker väljer att ge dig ett låneförslag, eftersom de kan ha mycket olika villkor. 

3. Välj låneförslag

När du har låneförslagen samlade kan du jämför bankernas räntor och villkor för att avgöra vilket lån som passar dig bäst. Du kan få hjälp av Samblas rådgivare att välja lån.

4. Signera och få pengarna inom några dagar

När du har hittat det låneförslag som du vill anta kan du signera lånet digitalt eller i pappersform. Inom 1–3 dagar ska du få dina pengar insatta på ditt konto. 

Vanliga frågor om Sambla

Kostar det något att använda Sambla?

Nej, för dig som söker lån är det helt kostnadsfritt. Istället får Sambla provision från långivaren, utan att det påverkar dina lånevillkor.

Kan jag ansöka om lån om jag har en betalningsanmärkning?

Ja, du kan ansöka om lån via Sambla även om du har en betalningsanmärkning. Däremot får du troligtvis inte svar från alla banker. Även räntorna du blir erbjuden kan påverkas av att du har betalningsanmärkningar.

Är Sambla bra jämfört med Lendo och andra låneförmedlare?

Ja, Sambla har bland de bästa omdömena från tidigare kunder hos låneförmedlarna.

Får jag hela beloppet jag ansöker om?

Hur mycket du får låna beror enbart på din kreditvärdighet. Du kan alltså få ett beviljat lån på delar av beloppet eller bli helt nekad om din kreditvärdighet inte är god nog.

Ringer Sambla upp mig?

Ja, Sambla kan ringa upp dig för att ställa kontrollfrågor i samband med att du får ett låneerbjudande. Du kan också välja att skriva in ditt telefonnummer på hemsidan och be Sambla kontakta dig om du vill ha hjälp med din ansökan.

Om Sambla

Sambla AB startade 2014 och förmedlar lån till kunder som en mellanhand mellan lånetagare och banker. Företaget är i dag en populär låneförmedlare och har hjälpt fler än 280 000 kunder att jämföra lån. Förutom i Sverige har Sambla också verksamhet i Norge och Finland.

Joakim Ryttersson
Joakim Ryttersson Boendeskribent [email protected]