Uppdaterad: 2 december, 2022

Nordeakoncernen är den största av sitt slag i norra Europa och är en långivare som många känner en stor trygghet i. För bolån erbjuder Nordea konkurrenskraftiga räntor och tydliga villkor för att du som kund ska få ta del av ett bra lån.

När du ansöker om bolån ser Nordea till att du som kund får en förståelse för låneprocessen samtidigt som du får ta del av deras förmånliga prisnivåer.

Nordeas ansökningsprocess

Du kan enkelt ansöka om ett lånelöfte, det vill säga det första steget mot ett bolån, direkt på hemsidan. Ansökningen baserar sig som hos de flesta banker i ansökan om själva bolånet och de uppgifter som rör detta.

Efter uppgifter om själva bolånets omfattning fyller du i nuvarande personlig ekonomisk information och information om hushållet. Beroende på hur din ansökan bedöms kan du behöva ange ytterligare information eller ha ett fysiskt bankmöte.

Fördelar
 • Nordens största bank
 • Enkel ansökning via internet
 • Support dygnet runt, året runt
Nackdelar
 • Höga avgifter för banktjänster

Hitta lägsta bolåneräntan

Hitta lägsta bolåneräntan
 • Hjälper dig hitta lägsta möjliga ränta
 • Jämför flera banker samtidigt
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande

Nordeas produkter utöver bolån

Nordea erbjuder helhetslösningar för bostadsaffärer. Det innebär att de bland annat erbjuder överbryggningslån om du ska både sälja och köpa en bostad.

De erbjuder även ett ”utgiftsskydd” som hjälper dig att betala utgifterna i hushållet vid dödsfall eller arbetslöshet. Det innebär att du som ska köpa en ny bostad kan hitta flera produkter som kan komplettera ditt bostadsköp hos Nordea.

Nordeas ränterabatter

Nordea har ränterabatter. De anger dock inte vilka grunder dessa bygger på. Troligtvis baseras detta på dina tidigare affärer och hur stor säkerhet banken har i din betalningsförmåga.

Eftersom de ger möjligheten till ränterabatter kan du som redan har affärer hos Nordea ha möjlighet att få en lägre bolåneränta än vad du annars kunde fått hos en annan bank. För mer information kring villkoren för ditt bolån kan du kontakta Nordea.

Nordeas räntor & kostnader

Räntan hos Nordea är generellt sett konkurrenskraftig. Räntan är historiskt sett inte i toppskiktet men de håller en jämn nivå med övriga banker. Du som tecknar ett bolån hos Nordea har dock möjligheten till ränterabatter vilket kan påverka din slutliga bolåneränta.

I samband med bolånet tillkommer ytterst få avgifter. I nuläget enbart avgifter avseende 70 kr ut utöver räntan för ditt bolån.

Nordeas support

Supportverksamheten hos Nordea är mycket välutvecklad. De erbjuder dygnet runt-service på telefon alla dagar i veckan och har även andra forum och kommunikationskanaler:

 • Telefon. Via telefon når du som privat eller företagskund Nordea dygnet runt, alla dagar i veckan.
 • Chatt. Direktchatt på mobilbanken där du loggar in med BankID för att du ska kunna diskutera privata affärer.
 • Sociala medier. Här behandlas mer generella frågor via Facebook och Twitter.
 • Kundpost. Du kan även kontakta Nordea via mail genom mobilbanken.

Nordeas villkor & krav

För att ha ett bolån hos Nordea finns det vissa krav och villkor som du som låntagare måste uppfylla.

Dels måste din ekonomi klara av ett så stort lån som avses. Det här bedöms vanligtvis i form av skuldkvot det vill säga till vilken procent av din inkomst du belånar dig. Banken behöver även anse att bostaden i sig är en tillräcklig säkerhet för lånet.

Hitta lägsta bolåneräntan

Hitta lägsta bolåneräntan
 • Hjälper dig hitta lägsta möjliga ränta
 • Jämför flera banker samtidigt
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande
Joakim Ryttersson
Joakim Ryttersson Boendeskribent [email protected]