På Lexly kan privatpersoner och företag få hjälp med att skriva juridiska avtal. Tjänsten skräddarsyr allt från äktenskapsförord och bodelningsavtal till affärsavtal. Du kan antingen skapa avtal via onlineverktyget eller ta hjälp av en jurist via telefon.

Vårt omdöme om Lexly

Lexly gör det smidigt att skapa ett juridiskt avtal som håller hög kvalitet. Tjänsten garanterar att avtalet är juridiskt korrekt och ger pedagogisk vägledning såväl på hemsidan som i telefon.

Lexly tar betalt för sina tjänster, men att ta fram ett avtal via webbverktyget är betydligt billigare än att ta hjälp av en jurist. Dessutom finns goda möjligheter till rabatterat pris genom de banker och andra partner som Lexly samarbetar med.

Vad vi gillar med Lexly

 • Hjälper dig skapa avtal genom att svara på frågor
 • Färdiga avtalsmallar till ett fast pris
 • Erbjuder juridisk rådgivning om du önskar

Lexly hjälper dig att skriva juridiskt korrekta avtal

Det finns många skeden i livet där du kan behöva ta fram ett avtal. Det kan till exempel vara när du ska gifta dig, flytta ihop med någon eller köpa en bostad. Då kan det vara tryggt att få hjälp att utforma ett avtal för att försäkra sig om att avtalet är juridiskt korrekt.

På Lexly finns ett webbverktyg som skapar ett anpassat avtal efter den situation som du beskriver. Om du föredrar vägledning via telefon kan du ringa kunniga jurister på Lexly för att få hjälp av en expert att skriva ditt avtal.

Några av de vanligaste avtalen att få hjälp med är

Varje avtalstyp har fastställda priser för webbverktyget respektive telefon. Priserna varierar stort beroende på avtal, men i regel kostar det några hundra att skapa ett webbaserat avtal och några tusen att ta hjälp av en jurist. Dock finns det rabatter att få Lexlys samarbetspartner.

Få rabatt från Länsförsäkringar eller din bank

Lexly har över 20 olika samarbetspartner. Dessa består bland annat av banker, försäkringsbolag och fackföreningar. Som kund eller medlem hos dessa partner kan du få rabatterbjudanden för att använda delar av Lexly till lägre pris eller helt gratis.

Några aktörer som Lexly samarbetar med är:

 • Länsförsäkringar
 • Bankerna SEB, SBAB och Danske Bank
 • Svensk Fastighetsförmedling
 • Fackförbunden ST och Unionen
 • Blocket.

Så skriver du avtal med Lexly

För att kunna spara ditt avtal behöver du registrera ett konto hos Lexly. Det är också så du tar del av dina förmåner som medlem hos någon samarbetspartner. Företag tecknar i stället ett abonnemang för att använda tjänsten.

Skapa avtal online

 1. Svara på frågor. Du får svara på några frågor om din situation och vad du är i behov av för slags avtal.
 2. Ett avtal skapas. Lexly genererar ett juridiskt korrekt avtal som är anpassat efter den situation som framgår av dina svar.
 3. Betala för tjänsten. Du kan betala med kort, swish eller faktura. Delbetalning är möjlig.
 4. Du får avtalet via e-post. Ditt avtal skickas i pdf-form till din mejladress, färdigt att användas.

Skriv avtal med jurist i telefon

 1. Boka telefontid. Du anger ditt namn och dina kontaktuppgifter i formuläret, samt väljer vilket datum och vilken tid som du vill ha mötet.
 2. Juristen ringer upp och vägleder dig. Juristen ställer frågor till dig om din situation och ni kommer fram till vilket avtal du behöver. Sedan går ni igenom steg för steg vad som bör finnas med i avtalet.
 3. Betala och få ditt avtal. Att ta hjälp av jurist kostar mer än om du skapar ett avtal online. Men då får du å andra sidan möjlighet att ställa alla frågor som dyker upp, vilket kan göra att det känns tryggare.

Vanliga frågor om Lexly

Kan jag lita på Lexly:s avtal?

Ja, Lexly är experter på just avtal. Skulle de mot förmodan misslyckas med ett avtal eller ge felaktig rådgivning har de även en ansvarsförsäkring. Att informationen som du angett i avtalet stämmer ansvarar alltid du för.

Hur får jag avtalet levererat?

När du tecknar ett avtal via Lexly så skickas det till dig direkt via den mailadress du angett. Det finns även möjlighet att få en fysisk kopia av avtalet levererat hem, något som vanligtvis kostar lite extra.

Kan Lexly granska ett avtal någon annan skrivit?

Ja, Lexly har en tjänst för avtalsgranskning.

Kan man prova tjänsten gratis?

Det är i dagsläget inte möjligt att testa tjänsten i sin helhet utan att betala. Däremot så får du prata med en jurist innan du skriver avtalet samt se vilken information avtalet kommer innehålla för att ställa eventuella frågor innan du betalar.

Hur får jag rabattkod på Lexly?

Om du är kund eller medlem hos en samarbetspartner till Lexly erbjuder de dig rabatter på tjänsterna. Du kan hitta mer information om rabatterna på partnerns hemsida eller kontakta dem för att få reda på mer.

Om Lexly

Lexly AB är en juristbyrå som vägleder privatpersoner och företag i att skriva juridiska avtal, antingen på nätet eller via telefon. Företaget startade 2004 och samägs i dag av grundarna, entreprenörer och statliga Industrifonden. Hundratusentals kunder har fått hjälp med att skapa kvalitetssäkrade avtal via Lexly.

Joakim Ryttersson
Joakim Ryttersson Boendeskribent [email protected]