Boupplysningen
Generic selectors
Post Type Selectors
Boupplysningen logotyp Gå till startsidan
  • Köpa
  • Sälja
  • Hyra
  • Hyra ut
  • Byta
  • Flytta
  • Bolån
  • Tjänster
    • Jämföra och välja mäklare
    • Kontantinsatslån
    • Elavtal
    • Flytthjälp
    • Hantverkare
    • Hemförsäkring
    • Skatter och juridik
    • Städhjälp
Start » Hyra ut bostad » Hyra ut bostadsrätt i andra hand

Hyra ut bostadsrätt i andra hand

Uppdaterad: 29 november, 2022

Ska du hyra ut en bostadsrätt i andra hand krävs det vanligtvis att du får uthyrningen godkänd av bostadsrättsföreningen först. Trots att du äger bostadsrätten måste du nämligen ta hänsyn till bostadsrättsföreningens stadgar. Det finns dessutom bestämmelser i den svenska lagen om hur mycket du får ta ut i hyra och hur ett hyreskontrakt skall upprättas.

1. Ta reda på om du får hyra ut din bostadsrätt

Reglerna för uthyrning av bostadsrätter är reglerat i bostadsrättsföreningens stadgar och i Bostadsrättslagen. Står det i bostadsrättsföreningens stadgar att uthyrningen måste godkännas av styrelsen, vilket det vanligtvis gör, krävs det att styrelsen godkänner din uthyrning.

Om styrelsen nekar din uthyrning kan du ändå ha rätt att hyra ut. Du kan få hjälp av Hyresnämnden att få din uthyrning godkänd. För att du skall ha rätten på din sida krävs det att du kan uppvisa giltiga skäl för uthyrningen.

Alla skäl är inte godtagbara. Att exempelvis köpa en bostadsrätt med avsikten att bara hyra ut den godtas oftast inte av varken bostadsrättsföreningen eller hyresnämnden.

Exempel på giltiga skäl till att hyra ut en bostadsrätt

  • Du ska flytta ihop med din sambo för att testa att bo ihop
  • Du ska arbeta, studera, göra lumpen eller vårda en anhörig på annan ort (som du inte enkelt kan pendla till)
  • Du är sjuk
  • Du ska hyra ut till egna barn
  • Du ska hyra ut till närstående
  • Du har svårt att få din bostad såld på grund av marknadsläget
  • Övriga skäl som anses giltiga av Hyresnämnden

Om du ska hyra ut av dessa skäl bör bostadsrättsföreningen godkänna din uthyrning. Gör den inte det kan du som sagt gå via Hyresnämnden och få ditt ärende prövat.

Hyra ut bostadsrätten utan tillstånd

Att hyra ut bostaden utan godkännande från bostadsrättsföreningen eller beslut hos Hyresnämnden är aldrig en bra idé. Då kan bostadsrättsföreningen i värsta fall säga upp din nyttjanderätt av bostaden. Med andra ord kan du förlora din bostadsrätt.

Tänk på! Hyr aldrig ut din bostadsrätt i andra hand utan godkännande från bostadsrättsföreningen eller beslut från Hyresnämnden.

Vad som gäller rent juridiskt kan du läsa mer om i Bostadsrättslagen. Det är dock inget vi går in djupare på i denna guide.

2. Skälig hyra för bostadsrätten

Att bestämma vilken hyra du kan ta ut för uthyrning av bostadsrätt är inte det enklaste. Du måste ta hänsyn till vad som räknas som en en skälig hyra för din bostadsrätt. Om du tar ut en oskälig hyra kan hyresgästen gå via Hyresnämnden och begära att hyran sänks.

Se hur mycket du kan ta ut i hyra för en bostadsrätt

Med kalkylatorn nedan kan du räkna ut vad som är en skälig hyra för din bostadsrätt. Du väljer helt enkelt alternativet ”Bostadsrätt” och fyller sedan i uppgifterna i fälten.

Välj typ av bostad
Bostadsrätt
Villa/Radhus
Rum
    Räkna ut skälig hyra
    Nyhet! Nu upp till 12 månaders hyresgaranti vid uthyrning genom Samtrygg. Dessutom kostnadsfri annonsering och verifierade hyresgäster
    Genom att fylla i informationen ovan godkänner du Samtryggs allmänna villkor och personuppgiftspolicy
    I samarbete med

    Hyra ut med eller utan möbler

    Du kan välja om du vill hyra ut med eller utan möbler. Om du hyr ut fullt möblerat har du rätt att göra ett påslag på 10-15% på hyran. Hyr du ut möblerat blir det extra viktig att upprätta en inventarieförteckning som vi skriver om längre ner i artikeln. Då är det även viktigt att du kollar med ditt försäkringsbolag vad som gäller om dina saker skulle gå sönder eller försvinna.

    Hyr ut din bostad – tryggt & enkelt

    Hyr ut din bostad – tryggt & enkelt
    • Samtrygg garanterar att du får din hyra
    • Du väljer hyresnivå & behåller hela hyran själv
    • Samtryggs påslag på 15% betalas av hyresgästen
    • Avtal, försäkringar & hjälp med det juridiska ingår
    • Kontrollerade hyresgäster
    • Öppna konto & lägg ut annons gratis utan förbindelse
    Till Samtrygg.se

    3. Annonsera att du söker en hyresgäst

    Var du ska annonsera att du hyr ut din bostadsrätt är helt upp till dig. Många lägger upp annonsen på Blocket.se, andra i den lokala tidningen, och den senaste tiden har det blivit allt vanligare att lägga upp en annons på Facebook.

    Om du lägger upp din annons på Facebook kan det vara bra att göra inlägget delbart, så att dina vänner kan dela annonsen med sina vänner. Oavsett var du lägger upp annonsen bör du ta del av våra tips på hur du skriver en bostadsannons och hittar rätt hyresgäst.

    4. Komplettera din ansökan till bostadsrättsföreningen

    När du hittat en hyresgäst kan du behöva komplettera din ansökan om att få hyra ut din bostad. Det beror på att att bostadsrättsföreningen ofta vill veta vem du planerar att hyra ut bostaden till och att personen i fråga är en ansvarsfull person som kommer att kunna betala för bostaden.

    En privatperson kan gratis begära att få en kreditupplysning på sig själv en gång om året, vilket du kan be din hyresgäst att göra. På så sätt kan du visa för din bostadsrättsförening att personen du planerar att hyra ut till har god ekonomi.

    Tänk på! Bostadsrättsföreningen har rätt att ta ut en viss avgift för andrahandsuthyrning. Den avgiften kan du ta med som en driftkostnad när du beräknar hyran för din hyresgäst.

    5. Skriv hyreskontrakt och inventarieförteckning

    Det absolut viktigaste vid uthyrning av bostadsrätt är att du upprättar ett andrahandskontrakt och en inventarieförteckning. Du som hyresvärd har fortfarande fullt ansvar för din bostadsrätt och ett kontrakt anger vad som gäller om hyresgästen inte betalar hyran, orsakar skada på bostaden eller liknande.

    Tänk på! Vid uthyrning bör kontraktet alltid vara skriftligt, annars kommer du få svårt att bevisa vad som har avtalats om det skulle uppkomma en tvist. Läs mer om hur du upprättar ett kontrakt för andrahandsuthyrning.

    Det kan även vara bra att din hyresgäst tecknar en hemförsäkring eftersom hyresgästen oftast inte skyddas av din hemförsäkring. Du som hyr ut bostadsrätten bör ha en hemförsäkring med ett bostadsrättstillägg , ifall något skulle hända i lägenheten när hyresgästen inte är där.

    Tips! Om du hyr ut omöblerat kan du välja en hemförsäkring som bara täcker bostadsrätten, men inte inredningen.

    6. Upprätta ett protokoll över eventuella skador

    Om det skulle uppkomma skador under tiden du hyr ut din bostadsrätt är det din skyldighet att bevisa att skadan har uppkommit under den tid din hyresgäst bodde där. Det är därför bra att upprätta ett protokoll över eventuella skador innan du låter hyresgästen flytta in. Ni kan också göra det gemensamt när hyresgästen flyttar in.

    Ett besiktningsprotokoll ska innehålla skador som redan finns i bostaden när hyresgästen flyttar in. Det kan även vara en bra idé att inkludera foton så att du som hyresvärd kan bevisa om en ny skada har uppkommit när du får tillbaka din bostadsrätt.

    7. Lämna över nycklarna och låt hyresgästen flytta in

    På inflyttningsdagen ska du lämna över nycklarna till din hyresgäst och låta han eller hon flytta in. När hyresgästen har flyttat in innebär det att hyresgästen får exklusiv rätt till bostadsrätten. Trots att du som hyresvärd har reservnycklar får du inte återta lägenheten eller besöka den oannonserat. Kommer du att behöva hämta post eller liknande utan att hyresgästen är hemma måste det anges i kontraktet som skrivs från början.

    8. Skatta på dina inkomster från andrahandsuthyrning

    När du hyr ut en bostadsrätt i andra hand ska du betala skatt på hyresintäkterna du får in. Intäkter från uthyrning i redovisas som inkomst av kapital i din deklaration. Enligt Skatteverket får du göra schablonavdrag på 40 000 kronor samt ett avdrag för månadsavgifter som du betalar in till bostadsrättsföreningen. Eventuella inkomster utöver detta beskattas med 30 procent.

    • Läs mer om beskattning vid uthyrning av bostadsrätt i vår artikel.

    9. Övrigt att tänka på vid uthyrning

    • Ha någon som företräder dig vid styrelsemöten. Om du exempelvis ska bo på annan ort under uthyrningen kan det vara lämpligt att ha någon som företräder dig på styrelsemöten. Det behöver inte vara din hyresgäst utan kan vara någon annan närstående. För att någon ska kunna företräda dig krävs det att du skriver en fullmakt för detta.
    • Betala avgiften till föreningen själv. Det är ditt ansvar som bostadsrättsinnehavare att avgiften till föreningen betalas in i tid. Det är därför bäst att du betalar alla egna utgifter så som avgift till föreningen, abonnemang, el och liknande och att din hyresgäst i sin tur betalar en hyra till dig.
    • Ha kontakt med dina grannar. Det kan vara bra att kontakta en granne och informera honom eller henne om att du ska hyra ut din bostadsrätt, och lämna dina kontaktuppgifter. Då kan grannen höra av sig om något inte är som det ska, så slipper du få reda på det från bostadsrättsföreningens styrelse.

    Besittningsrätt / besittningsskydd vid uthyrning av bostadsrätt

    När du hyr ut 1 st bostadsrätt kan hyresgästen inte få besittningsrätt. Hyr du ut flera olika bostäder kan en eller flera av dina hyresgäster få besittningsrätt.

    • Läs mer om detta i vår artikel om besittningsrätt

    Hyr ut din bostad – tryggt & enkelt

    Hyr ut din bostad – tryggt & enkelt
    • Samtrygg garanterar att du får din hyra
    • Du väljer hyresnivå & behåller hela hyran själv
    • Samtryggs påslag på 15% betalas av hyresgästen
    • Avtal, försäkringar & hjälp med det juridiska ingår
    • Kontrollerade hyresgäster
    • Öppna konto & lägg ut annons gratis utan förbindelse
    Till Samtrygg.se

    Uppsägningstid vid uthyrning av bostadsrätt i andra hand

    Om du som hyr ut en bostadsrätt endast hyr ut 1 st bostad gäller lagen om uthyrning av egen bostad. Denna lag säger att man inte får avtala om villkor som är sämre för hyresgästen än de som står i lagen. Om avtalade villkor är sämre för hyresgästen kan hyresgästen hänvisa till lagen som då går före avtalet. Hyresvärden har dock ingen sådan rätt.

    Om du hyr ut fler än 1 st bostad gäller lagen om uthyrning av egen bostad för den första bostaden. För de andra bostäderna gäller istället hyreslagen.

    Uppsägningstid enligt lagen om uthyrning av egen bostad

    – Hyresgästen kan säga upp avtalet när som helst och har alltid rätt till 1 månads uppsägningstid. Avtalet slutar då gälla vid första månadsskiftet som inträffar tidigast en månad efter uppsägningen. Om det finns en avtalad uppsägningstid som är längre än lagens (1 månad) kan hyresgästen välja mellan att använda den avtalet eller lagens uppsägningstid.

    – Hyresvärden kan säga upp avtalet när som helst och har rätt till 3 månaders uppsägningstid. Avtalet slutar då gälla vid första månadsskiftet som inträffar tidigast tre månader efter uppsägningen. Om annan uppsägningstid är avtalad går den före lagen, dvs hyresgästen har rätt att kräva att avtalets uppsägningstid följs, det har dock inte hyresvärden.

    Hyresavtal utan tidsbegränsning, dvs tillsvidareavtal
    – Detta avtal måste sägas upp för att sluta gälla. Annars löper det på.
    Tidsbestämt hyresavtal
    – Ett hyresavtal som gäller för bestämd tid upphör att gälla vid hyrestidens slut.
    – Ett tidsbestämt hyresavtal kan sägas upp i förtid enligt reglerna för uppsägning ovan.

    Relaterade sidor

    • Besittningsskydd / Besittningsrätt
    • Hur länge får man hyra ut bostaden?
    • Hyra ut Attefallshus
    • Hyra ut bostad till företag
    • Hyra ut hus
    • Hyra ut hyresrätt i andra hand
    • Hyra ut rum
    • Hyra ut via Airbnb
    • Inventarielista
    • Köpa bostad och hyra ut
    • Räkna ut skatt vid uthyrning av bostad – Enkla kalkylatorer
    • Skriva bostadsannons
    • Skälig hyra för bostadsrätt, villa & hyresrätt
    Joakim Ryttersson
    Joakim Ryttersson Boendeskribent [email protected]

    Kommentarer

    Följ diskussion
    Meddela mig om
    guest
    Integritetspolicy

    guest
    Integritetspolicy

    309 Kommentarer
    Nyast
    Äldst Populärast
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer
    Assindra
    Assindra
    1 månad sedan

    Hej, jag har i i slutet på september 22 mottagit en anmodan att vidtaga rättelse vad avser upplåtelse i andrahand av min lägenhet i en bostadsrättförening.

    Jag har varit i kontakt med föreningen innna och efter att jag fick brevet skickat till mig. Sedan sista mailet i Oktobet 22 blev det tyst från föreningen då vi hamnade i en situation som var ”ord mot ord”.

    Nu förra veckan fick jag ett Mail till där det stod att jag inte har svarat på deras Mail och om inte jag hör av mig eller om min situation inte har ändras kommer de se över mitt medlemskap i föreningen.

    Så jag undrar hur långt tid har de på sig att ”agera” för vi har nu under ett års tid mailat fram och tillbaka utan att vi kommer fram till något. Det här börjar kännas som trakasserier. Men officela skriftliga anmodan kom i slutet på september som sagt.

    Blir tacksam för snabbt svar få jag måste återkoppla väldigt snart!

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Alexandra
    Alexandra
    1 månad sedan

    Hej,
    Jag ska hyra ut min bostadsrätt i andrahand till ett par för att jag själv ska testa på att bo ihop med min kille. Ska jag fortsätta vara folkbokförd på min adress eller ska jag adressändra och vara folkbokförd på min killes adress?

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Alex
    Alex
    2 månader sedan

    Hej! Har en liten fråga angående skälig hyra när man hyr ut sin bostadsrätt.
    Kan man verkligen använda sig av denna kalkylator när man hyr ut sin lägenhet som ni har på sidan?
    Inte för att jag betvivlar er tjänst men vill inte att något ska komma tillbaka och bita mig i arslet senare :). Någon påstod att jag skulle vända mig till skatteverket när jag ville räkna ut skälig hyra men när jag prata med dem så sa dem att dem inte har något med det att göra. Kan man använda sig av denna kalkylator eller finns det någon myndighet som reglerar detta på något vis? Tack för er tid!

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Siavash
    Siavash
    3 månader sedan

    Hej!

    Fundering kring uthyrning av bostadsrätt.

    Om jag köpt min lägenhet och låt säga amortering ligger på 3000kr, räntan på bolånet 3000kr och sedan 2000kr i driftkostnad alltså 8000kr totala månadsavgift och sedan ska hyra ut denna lägenhet får jag då enbart hyra ut för 8800kr? (Alltså 10% mer än vad jag betalar eller får jag hyra ut för mer?)

    Samt nästa fråga låt säga att jag hyr ut för 8800 vilket blir 9600 i vinst per år. Låt säga att jag tar ett annat exempel där jag har flera likadana lägenheter där vinsten blir 60 000kr då betalar jag 30% skatt på de 60tkr stämmer detta?

    Mvh
    Siavash

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Annika
    Annika
    6 månader sedan

    Hejsan,
    Finns det någon anledning varför jag inte kan hyra ut min bostadsratt pa obestämd tid? Jag hyr just nu ut min bostadsratt eftersom jag bor utomlands, vilket jag hade planerat att fortsatta göra dem följande fem nästa ar. Min bostadsrättsförening vill bara bevilja mig två ar, men det ar men lagenhet och jag planerar i framtiden att bo dar? Jag skulle sa gärna vilja behålla bostaden men har inte rad att betala dubbla hyror medans jag bor utomlands. Mvh Annika

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Mia
    Mia
    6 månader sedan

    Hej! Som mor har jag köpt lägenhet till min dotter, där jag äger 90% och min dotter 10%. Hon ska bo i lägenheten. Om vi blir oense om ex hyran, hur kan jag då bestämma att hon ska flytta för att vi ska sälja och köpa något billigare. Om hon vägrar? Hur kan jag som majoritetsägare ta beslut om flytt etc.
    Hälsn Mia

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Katarina
    Katarina
    6 månader sedan

    Hej. Kan min brf skriva in i stadgarna att andrahandshyresgäst inte får skriva sig på lägenheten hen hyr? Är det lagligt?

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Linus
    Linus
    6 månader sedan

    Hej jag vet ej om man får fråga här om man är den som ska hyra men testar, skulle vilja veta om, man hyr i andrahand kan personen som hyr ut neka att man får stå skriven där, hur är det med hemförsäkring om man inte står skriven där man bor så kan man ju inte ha nån vilket är fel eller???, Har kollat runt i lagen och i regler men hittar inget om det här så tänkte jag skulle kolla med folk som kan mvh

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Suzanne
    Suzanne
    7 månader sedan

    Jag har ansökt om att hyra ut min bostadsrätt o väntar på besked. Nu har jag väntat i 2 månader. Vad gäller? Hur länge ska jag behöva vänta?
    Nu är det stor risk att jag inte kan hitta hyresgäst i tid till 1/9.

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Erik
    Erik
    7 månader sedan

    Hej,
    Jag undrar hur det skulle funka om jag skulle köpa en bostadsrätt med syfte att hyra ut den till min mamma under en längre tidsperiod.
    Ser att står att hyra ut till närstående kan vara giltigt skäl, och undrar om det är extra flexibelt/godtagbart att hyra ut till medlem i familj.
    Undrar också om det brukar finnas någon maxgräns vid såna typer av längre uthyrningar?
    Tack

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Felicia
    Felicia
    8 månader sedan

    Hej!
    Jag har skrivit ett kontrakt på ett år och det löper ut nu 31/8 och jag vill inte förlänga då jag förmodligen fått ny bostad 1/9. Står i hyreskontraktet att avtalet sägs upp med 3 månaders uppsägningstid till hyrestidens utgång. Vid utebliven uppsägning förlängs kontraktet med 1 månad för varje gång.
    Hur ska jag agera för att få så lite uppsägningstid som möjligt? Går kontraktet ut oavsett?

    Hjälp mig gärna att förstå!
    Tacj på förhand!
    Med vänlig hälsning, Felicia

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    robel
    robel
    8 månader sedan

    hej har jag rätt att hyra ut i andra hand en studentlägenhet om föreningen säger nej

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Hossy
    Hossy
    9 månader sedan

    Hej, jag har ett andrahandskontrakt med min hyresvärd. Denna lägenhet är en föreningslägenhet som min hyresvärd köpt. Efter första året skrev jag och hyresvärden ett nytt kontrakt för ytterligare ett år. Nu på förstadagen av ny kontrakten,hyresvärden tänker sälja lägenheten. Det står inget i vårt kontrakt om detta, men hyresvärden säger att jag måste hjälpa med vissningar och såna saker men kan inte jag på grund av personliga problem. Kräver lagen att jag måste göra detta om vi inte har kommit överens?

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Albin
    Albin
    9 månader sedan

    Hej! Jag förstår det som att det är viktigt att ha ett andrahandskontrakt eftersom det gör allting mycket säkrare och tryggare. Men är det ett krav enligt lag att ha ett sådant kontrakt? Sedan undrar jag också hur länge det är tillåtet att få hyra i andrahand? Är det upp till föreningen eller finns det en maxtid för uthyrning enligt svensk lag?

    Redigerades senast 9 månader sedan av Albin
    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Wenda
    Wenda
    9 månader sedan

    Undrar om det är brukligt att inkludera el i hyran för bostadsrättsuthyrning? Enbart spis, kyl och frys finns.

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Sara
    Sara
    9 månader sedan

    Hej, min dotter har skrivit kontrakt på att hyra en lägenhet av ägaren till lägenheten. Ägaren har skickat en förfrågan till bostadsrättsföreningen för att få ett godkännande av den men fått till svar att de ska ta upp det på nästa stämma. Min dotter skrev kontrakt för en månad sedan och inflyttning är bestämd till nu på torsdag 16/6 men bostadsrättsföreningen har inte svarat än. Hur länge är det skäligt att vänta och kan min dotter ens flytta in innan bostadsrättsföreningen godkänt? Tacksam för snabbt svar…

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Kristin
    Kristin
    9 månader sedan

    Hej!
    Behöver man lägga till något på hemförsäkringen när man hyr ut? Vem ansvarar om det händer något med lägenheten under tiden jag hyr ut till en annan person?

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Anna
    Anna
    10 månader sedan

    Hej!
    Jag äger en bostadsrätt som min son för tillfället hyr. Godkänt av föreningen (jag bodde själv i lägenheten i 7 års tid men har flyttat ihop med ny partner och köpt hus). Sonen ska säsongsarbeta på annan ort under 3 månader och styrelsen har nekat mig uthyrning till sonens vän under denna tid. De anser att ett giltigt skäl är att hyra ut till barn men ej att hyra ut under en begränsad tid i väntan på att barn ska flytta in. Till saken hör också att sonen så snart som möjligt ska kunna köpa loss lägenheten från mig. Har styrelsen rätt att neka mig, är det ett icke giltigt skäl?

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Amin
    Amin
    10 månader sedan

    Hi, I want to rent my Bostadsrätt. where can I find a standard, official and legal contract format?
    Thank you in advance.

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Cat nilsson
    Cat nilsson
    11 månader sedan

    Hej! Fick godkänt av förening, men dom vill debitera en kostnad 10% av prisbasbelopp som kommer och läggas till min månadsavgift. Har dom rätt till detta?
    Basbelopp? Är det den summan jag får för hyran från hyresgästen? Eller vad innebär detta?
    Tacksam för svar

    0
    Svara
    Visa svar (1)
    Boupplysningen
    Boupplysningen
    • Hojjo Sverige AB
    • Ytterbyvägen 5
    • 442 30 Kungälv
    • Org nr: 559122-2780
    Sidor
    • Partners
    • Tjänster
    • Om Boupplysningen
    • Press och media
    • Kontakta oss
    Följ oss
    • Facebook
    • Twitter
    • Användarvillkor
    • Cookies
    • Integritetspolicy
    Vi använder cookies för en bättre användarupplevelse

    Vi använder cookies för att kunna se hur sajten används, göra det lättare för besökare att använda sajten och för att hålla sajten säker. Cookies gör även att besökare får mer relevant innehåll och reklam. Du kan själv ändra dina inställningar och läsa mer om vår cookiepolicy här.
    AnpassaGodkänn
    Manage consent

    Sekretessöversikt

    Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse när du navigerar genom webbplatsen. Av dessa cookies lagras de cookies som kategoriseras som nödvändiga i din webbläsare eftersom de är väsentliga för att de grundläggande funktionerna på webbplatsen ska fungera. Vi använder också cookies från tredje part som hjälper oss att analysera och förstå hur du använder denna webbplats. Dessa cookies lagras endast i din webbläsare med ditt samtycke. Du har också möjlighet att välja bort dessa cookies. Men om du väljer bort vissa av dessa cookies kan det påverka din surfupplevelse.
    Nödvändiga
    Alltid aktiverad
    Cookies som är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Denna kategori innehåller endast cookies som garanterar grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen. Dessa cookies lagrar ingen personlig information.
    Prestanda
    Cookies som används för att leverera en bättre användarupplevelse för besökarna. Dessa cookies hjälper även till att förstå och analysera de viktigaste delarna på webbplatsen.
    Analysverktyg
    Cookies som används för att förstå hur besökare använder webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om antal besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla m.m.
    Marknadsföring
    Cookies som används för att visa mer relevanta annonser och marknadsföringskampanjer. Dessa cookies samlar in information om besökare över webbplatser för att kunna visa anpassade annonser.
    Övriga
    Okategoriserade cookies som ännu inte har klassificerats i en kategori.
    Spara & Acceptera