Möbler

Så lyckas du med möbleringen

Utskriftsvänlig PDF

Möbler är ett samlingsnamn för all funktionell inredning i bostaden. Det finns idag möbler i tiotusentals olika utföranden och i olika prisklasser. För den som ska köpa möbler är det därför bäst att utgå ifrån sin egen personliga smak och köpa möbler av bra kvalitet snarare än att fokusera på ett specifikt varumärke.

Det blir ofta dyrt att köpa ett helt möblemang

För den som planerar en flytt och därför ska inreda bostaden med nya möbler gäller det att vara medveten om priset. Även om möblerna inhandlas på billigare möbelvaruhus blir det ofta kostsamt snabbt. Det gäller särskilt bord, fåtöljer och sängar, eftersom de kräver mycket material för att framställas.

Tips! Att köpa mycket möbler kan snabbt bli väldigt dyrt. Se därför till att planera dina möbelinköp noga.

För att undvika att spendera alltför mycket pengar på möbler är det därför klokt att planera inköpen. Prioritera vad som är viktigast och köp inte allt på en gång.

Använd tillgängliga möbler först

För att undvika stora utgifter under inredningen av en ny bostad är det bra att i största möjliga mån använda möbler som redan finns tillgängliga. Genom att använda möbler från släktingar och vänner går det att få en fullt fungerande bostad snabbare. Då får man också en uppfattning om vad som behöver bytas ut först.

När bostaden är fullständigt inredd är det enklare att prioritera vilka möbler som behöver bytas ut först. Ofta gör det att möbelinköpen sprids ut över en längre tid, vilket inte påverkar ekonomin lika kraftigt under en kort tid.

Möblera vardagsrummet sist

Ett av de svåraste rummen att möblera är vardagsrummet. Det beror främst på att det oftast är det största rummet.

Ett tips är att gå in i visningsrum som finns hos de flesta möbelvaruhus. Man kan även titta i inredningstidningar och liknande för att skapa sig en uppfattning om hur ett vardagsrum kan se ut. När man vet vilket möblemang man vill köpa kan man börja se över vilka alternativ som finns.

Som tidigare nämnt bör man nämligen se till lågprismärken som ofta håller lika god kvalitet som designade möbler. På det sättet kan man skapa ett möblemang man trivs i, utan att spendera allt för mycket pengar.

Filip Svensson

Boende-skribent

filip.svensson@boupplysningen.se

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *

Vad du behöver veta om kommentarerna på BoUpplysningen