Uppdaterad: 18 april, 2024

Insplanet är en försäkringsförmedlare som hjälper dig att hitta rätt försäkring, utan att du själv behöver jämföra mellan olika försäkringsbolag. Målet är att du ska spara tid och pengar på att få en samlad bild av dina försäkringsalternativ och hitta den försäkring som är mest prisvärd för dig.

Vårt omdöme om Insplanet

Insplanets jämförelsetjänst går det snabbt och enkelt att jämföra försäkringar och avgöra om du kan spara pengar på att byta försäkring. Med kunniga försäkringsrådgivare och utförlig information till hjälp får du de bästa förutsättningarna att hitta den rätta försäkringen.

Ett plus är också att du kan teckna försäkringen direkt via Insplanet och har 14 dagars ångerrätt. Dessvärre kan Insplanet inte hjälpa dig med att säga upp din gamla försäkring, vilket alltså kräver ett visst jobb från din sida.

Insplanet har flyttat sin verksamhet till Zmarta.se

Vad vi gillar med Insplanet

  • Jämför försäkringar från flera bolag samtidigt
  • Förfrågan är kostnadsfri och ej bindande
  • Fri rådgivning från erfarna rådgivare

Insplanet hjälper dig att hitta en prisvärd försäkring

Insplanets tjänst ger dig möjlighet att snabbt och enkelt få överblick över priser och villkor hos olika försäkringsbolag. Genom att jämföra dessa kan du sedan välja den försäkring som uppfyller just ditt behov. Det gör att du kan få precis det skydd du vill ha och samtidigt inte betala mer än du behöver.

Du kan hitta de flesta typer av försäkringar hos Insplanet. Bilförsäkring är det populäraste att jämföra, men även hemförsäkring och olika typer av boendeförsäkringar finns att jämföra hos Insplanet. Du kan också läsa på om de olika typerna av försäkring på Insplanets hemsida.

Det är helt kostnadsfritt att använda Insplanets tjänster. De försäkringspriser som presenteras är desamma som hos försäkringsbolagen. Du betalar alltså inte mer genom att teckna försäkring via Insplanet än om du hade vänt dig direkt till försäkringsbolaget.

Så jämför du försäkringar hos Insplanet

Att jämföra försäkringar går snabbt och enkelt med Insplanets hemsida. Du kan dessutom teckna försäkringen direkt hos Insplanet när du har bestämt dig.

  1. Fyll i information om försäkringen du vill ha. För att du ska få bästa möjliga förslag på försäkringar får du fylla i ett utförligt formulär. Både uppgifter om dig själv och om dina kriterier för försäkringen behöver fyllas i.
  2. Få förslag på försäkringar att välja mellan. Du får direkt upp förslag på försäkringar som skulle kunna passa för dina behov. Använd överblicken för att jämföra försäkringarna och välja vilket som är det mest prisvärda alternativet.
  3. Teckna försäkringen du har valt. När du har valt vilken försäkring du vill ha kan du tryggt teckna försäkringen genom Insplanets tjänst. Du behöver inte ta kontakt med försäkringsbolaget, utan Insplanet ser till att de får alla uppgifter.
  4. Få en mejlbekräftelse. Du får ett mejl som bekräftar att försäkringen har blivit tecknad. Om du skulle ångra ditt köp gäller ångerrätt i 14 dagar från att försäkringen börjar gälla.

Kontakta en försäkringsförmedlare

Du kan också välja att kontakta en försäkringsförmedlare via Insplanets kundtjänst. Där kan du få råd om du är osäker på vilken försäkring du ska välja, eller ställa frågor om försäkringarnas villkor och betalningssätt.

Insplanets kundtjänst har mycket generösa telefontider och är därför lätta att nå för rådgivning och frågor.

Vanliga frågor om Insplanet

Är Insplanet en seriös försäkringsförmedlare?

Ja, Insplanet står under Finansinspektionens tillsyn och är därför en tillförlitlig tjänst. Insplanet är dessutom bland de äldsta aktörerna i försäkringsbranschen vilket ger högt förtroende hos deras användare.

Sparar jag pengar på att använda Insplanet?

Ja, genom att se vilka alternativa priser du kan få på din försäkring kan du spara pengar genom att byta till en billigare med liknande villkor. Dessutom behöver du inte själv ringa runt till försäkringsbolag för att själv jämföra priserna.

Kan Insplanet avsluta mina nuvarande försäkringar?

Insplanet har inte möjlighet att säga upp försäkringar som du tidigare tecknat. Du bör därför själv se över vilken period försäkringen gäller och när den tidigast kan avslutas.

Jämför Insplanet bilförsäkringar?

Ja, Insplanet hjälper dig att hitta rätt bilförsäkring. Varje år hittar över 500 000 bilägare sin bilförsäkring via deras sida.

Jämför Insplanet hemförsäkringar?

Ja, via Insplanet kan du jämföra hemförsäkringar från flera av de största försäkringsbolagen. Att jämföra hemförsäkringar via Insplanet är helt kostnadsfritt.

Om Insplanet

Insplanet grundades redan år 1999 och är därmed en av de äldsta och mest erfarna försäkringsförmedlarna. Varje år använder en halv miljon kunder Insplanets tjänster för att jämföra och hitta försäkringar. Sedan 2018 ingår Insplanet i koncernen Zmarta group.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]