Uppdaterad: 1 februari, 2024

Movinga är ett flyttföretag som förmedlar flyttjänster mellan kunder och flyttfirmor. Med Movingas nätverktyg kan du planera din flytt, beräkna kostnaden och boka den flytthjälp du vill ha hos en av de flyttfirmor som Movinga samarbetar med.

Vårt omdöme om Movinga

Movinga använder sig av smidiga verktyg på sin hemsida för att planera flytten och beräkna kostnaden. Verktyget ger god vägledning i din egen planering, eftersom du får fylla i detaljerad information om flytten. Närmare flyttdagen hör flyttfirman av sig för att kontrollera informationen och om något behöver ändras, vilket försäkrar att du får hjälp med de tjänster som du har behov av.

Kvaliteten på själva flytten verkar dock variera stort mellan de olika underleverantörer som Movinga samarbetar med. Av den anledningen har Movinga fått mycket olika omdömen och recensioner av tidigare kunder.

Vad vi gillar med Movinga

 • Dom samordnar och planerar hela din flytt
 • Erbjuder personlig kontakt och rådgivning
 • Enkelt och smidigt onlineverktyg för bokning

Movinga gör det enklare att flytta

När du ska flytta finns det mycket som du behöver ordna med för att flytten ska fungera så smidigt som möjligt. Flyttfirman Movinga vill i det läget hjälpa dig som kund att samordna din flytt så att du inte behöver oroa dig för flyttfirmans del av arbetet

Utifrån den information som du anger om din flytt väljer Movinga ut den flyttfirma bland sina samarbetspartners som ger det bästa erbjudandet till dig och anlitar dem för flyttuppdraget. De håller också kontakten med dig fram till flytten för att du ska kunna ställa frågor och göra ändringar om några förutsättningar skulle ändras under vägen.

Jämför offerter & priser för flytthjälp

Jämför offerter & priser för flytthjälp
 • Få en lista med offerter från flera olika flyttfirmor
 • Offertförfrågan är gratis & ej bindande
 • Kvalitetssäkrade flyttfirmor
 • Tjänsten är rikstäckande
 • Endast en ansökan

Du väljer själv vilken hjälp du vill ha av flyttfirman

Utöver själva flyttransporten går det att boka olika tilläggstjänster via Movinga, beroende på vad du vill att flyttfirman gör och vad du vill ordna på egen hand. 

 • Flyttpackning och upppackning
 • Nedmontering och montering av möbler
 • Beställa flyttlådor och förpackningsmaterial
 • Flyttstädning

Movinga erbjuder också en transportförsäkring som täcker eventuell stöld av flyttgods, fordonsolyckor eller om något skulle försvinna under transporten.

Så använder du Movingas flyttjänst

En flytt med Movinga börjar på deras hemsida och sträcker sig till flyttdagen då tjänsterna du har bokat utförs. Under tiden går det bra att höra av dig till Movingas kundtjänst om du har frågor, vill utföra några ändringar eller komma i kontakt med flyttpersonalen.

1. Planera och beräkna kostnader för din flytt

Du börjar med att fylla i uppgifter om din flytt i Movingas planeringsverktyg. Förutom namn, kontaktuppgifter och adresser för din flytt får du också fylla i en packlista över hur många lådor och vilka möbler du ska ta med dig, samt önskat datum och tid för flytten.

När allt är ifyllt beräknas kostnaden för flytten och du får en gratis offert. Priset beräknas bland annat utifrån volymen av det du ska ta med dig och avståndet mellan in- och utflyttningsadressen. Du får sedan ta ställning till om du vill godta offerten eller inte.

2. Boka flytten och välj betalningssätt

När du har bestämt dig kan du boka flytthjälpen på hemsidan. I samband med bokningen får du också välja mellan olika betalningsalternativ. De flesta betalningssätt innebär att du måste betala en del av kostnaden innan flytten sker.

Du kan göra ändringar och tillägg i din bokning åtminstone 15 dagar efter att bokningen har gått igenom. Du kan också bli kontaktad av Movinga eller flyttfirman för att kontrollera om informationen stämmer eller om något i bokningen ska ändras. Du kan dock behöva betala mer pengar om du ändrar något i efterhand.

3. Flytten utförs av flyttfirman

Movinga väljer ut vilken av deras samarbetspartners som kommer att utföra din flytt. Movinga håller kontakten med dig för att du ska få den information du behöver inför flyttdagen.

Under flytten ska flyttfirman ha med sig ett flyttprotokoll där du får fylla i vilka tjänster som har utförts och hur de har fungerat.

Vanliga frågor om Movinga

Hur går betalningen till?

Vid bokningen får du välja mellan olika betalningssätt. Betalar du med kreditkort eller Paypal ska du betala en viss del av priset innan flytt och resterande efter flytten. Vid banköverföring behöver du betala flytten i förväg, och med faktura betalar du efter att flytten är genomförd.

Kan Movinga packa ner flyttlådor?

Ja, det finns en tilläggstjänst för att packa flyttlådor när du bokar din flytt. Vill du lägga till detta i efterhand kan det i vissa fall vara möjligt via deras kundtjänst.

Vem är det som genomför flytten?

Om du bokar en flytt via Movinga väljer de ut en av deras samarbetspartners för att hjälpa dig med flytten. Det går alltså inte att säga på förhand.

Vad behöver jag göra själv?

Det beror i korthet på villken tjänst du beställer. Om du enbart beställer själva flytten behöver du i huvudsak packa flyttkartongerna och montera ned möbler som är för stora / för tunga för att flytta på ett säkert sätt.

Vad får Movinga för omdömen?

Movinga får många bra omdömen av tidigare kunder som menar att allt har fungerat smidigt och gått snabbt. De som har sämre erfarenheter påpekar okunskap och dåligt utförande hos vissa underleverantörer. Det verkar också ha funnits vissa frågetecken om Movingas ansvar vid förseningar och skadat gods.

Om Movinga

Movinga är en nätbaserad flyttfirma med huvudsäte i Berlin som grundades 2015. Hemsidan låter kunden planera sin flytt, presenterar en offert och samordnar flytten genom någon av sina underleverantörer. Movingas svenska kontor finns i Stockholm, men de förmedlar flytthjälp över hela Sverige.

Joakim Ryttersson
Skribent Joakim Ryttersson Expert inom bostad & ekonomi [email protected]