Så här prutar du räntan hos banken

Utskriftsvänlig PDF

En bank vill i grunden tjäna så mycket pengar som möjligt till så låg risk som möjligt. Genom att veta vad banken är ute efter är det lättare att pruta på räntan. Det är viktigt att förstå att du som kund är värdefull tillgång för banken.

Du är på väg att köpa en produkt av banken och har du rätt ekonomiska förutsättningar så är banken glad att få dig som kund. Skulle inte banken ge dig ett bra erbjudande så finns det fler banker som kanske kan ge dig ett bättre erbjudande. Det är därför viktigt att ta in förslag från flera banker för att göra en så bra deal som möjligt.

Få hjälp att pruta på räntan

Om du tycker att det känns lite jobbigt att aktivt kontakta banker och argumentera och pruta så finns det hjälp att få. Via webbtjänsten MittBolån.se kan man få hjälp att pruta bolåneräntan. Man registrerar sina uppgifter om privatekonomi, bostad etc och sen kontaktar de bankerna och prutar räntan åt dig. MittBolån.se är gratis och kan användas både för existerande och nya bolån. Detta är förstås riktigt smidigt och kan i visa sig vara riktigt lönsamt. Varje procentandel lägre man kan förhandla fram kan i det långa loppet visa sig vara värt flera tusen kronor i sparade pengar!

Att tänka på om du vill pruta själv hos banken

För att du ska förstå hur bankerna tänker och hur du ska förbereda dig för detta så tar vi här upp 5 anledningar till varför banken vill ge dig ett bolån och hur du kan utnyttja det:

1. Banken vill ha nya kunder

Därför vill banken det: Om du inte är kund hos banken får självklart inte banken en enda krona av dina miljoner i räntor. Går du dessutom till en konkurrent tappar de en liten marknadsandel.

Så här utnyttjar du det: När du väljer en bank för första gången så se till att besöka minst 3 olika banker. Låt dem också få veta att du pratar med andra banker. Du hamnar i en betydligt bättre förhandlingssits när de vet att det finns en risk för att förlora dig som kund.

Om du redan är kund hos banken är du i en lite sämre förhandlingssits då banken vet om att du tycker att det vore lite jobbigt att byta bank (även om det inte är så svårt). Visa att du är beredd att göra detta ändå om du inte får en fördelaktig rabatt.

2. Banken vill ha dig som kund länge

Därför vill banken det: Köper du din första lägenhet när du är säg 25 år och tar ett lån på 1 000 000 kr med en ränta på 5 % så får banken ut 50 000 kr / år av dig. Är du som kund trogen banken tills du blir 75 år blir denna inkomst 50 000 * 50 = 2,5 mkr (bortsett från inflation, amorteringar mm)!

Så här utnyttjar du det: Ju yngre du är, desto mer spelar denna punkt roll. När du går in till en bank, tänk dig att du bär på en koffert med 2,5 mkr i kontanter som du ska ge till någondera bank. Det är i princip vad du är på väg att göra! Det är upp till dem att se till att du blir så nöjd med dina villkor att det är de som får kofferten!

3. Banken vill ha dig som helhetskund

Därför vill banken det:

 • Ju fler tjänster du använder hos banken, ju mer avgifter mm kan de tjäna pengar på dig genom.
 • Du blir närmare knuten till banken eftersom ett byte till en annan bank blir jobbigare.
 • Banken får dessutom fler kontaktytor mot dig, t.ex. när du går in till banken för att diskutera dina aktier kan de passa på att diskutera pension med dig.
 • De en bättre koll på hela din privatekonomi vilket minskar kreditrisken något.

Så här utnyttjar du det: Lägg inte över en enda tjänst (pension, sparande, aktier mm) från din gamla bank till din nya utan att de betalar för det i form av lägre ränta, gratis Visa-kort, avgiftsfrihet mm.

Tänk dock på att om du förhandlar till dig 0.01 % lägre ränta (vilket kanske motsvarar 200 kr / år) mot att du använder deras fonder som kostar 400 kr / år i förvaltningsavgifter så vinner du ju inte på detta.

4. Banken vill förvalta dina pengar

Därför vill banken det: Ju mer pengar du har hos banken, ju värdefullare är du för dem. Det är dina pengar de tjänar sina pengar på. En bank kan inte existera utan pengar.

Så här utnyttjar du det: Har du av någon anledning en större summa pengar på banken i form av aktier, fonder mm så bör du använda detta i förhandlingarna. Dessa pengar är viktiga för banken och banken bör ge dig ytterligare fördelar om du flyttar över dessa till dem.

5. Banken vill dock inte riskera att förlora sina pengar

Därför vill inte banken det: En självklarhet förstås. Varje krona en bank lånar ut är en potentiell risk. Ju högre risk de tar, desto mer ränta tar de ut för att kompensera. Därav indelning i bottenlån, topplån och privatlån. Ju mindre risk banken utsätter sig för desto billigare blir ditt lån.

Det är kreditrisken som är bankens stora ”kostnad” med bolån. Om du går i personlig konkurs eller inte kan betala dina räntor av olika anledningar, och/eller om din bostad måste tvångsförsäljas till ett kraftigt underpris så stor banken med Svarte Petter. De missar då inte bara dina framtida miljoner i ränteintäkter. De gör också en så kallad kreditförlust eftersom pengarna de låna ut till dig går helt, eller delvis förlorade. Detta är givetvis bankens mardrömsscenario och en stor del av bankens arbete syftar till att minska denna risk.

Så här utnyttjar du det: Här är det din tur att visa att din lägenhet och din tillvaro är trygga. En lägenhet i innerstan i Stockholm ses oftare som en tryggare investering än ett hus i landsorten. Har du dessutom ett välbetalt jobb, en ordnad ekonomi, och få andra lån så minskas risken för banken. Är din tillvaro ordnad och med goda framtidsutsikter, förmedla detta och du kan tjäna på det. Är den inte det, tona ner denna sida så gott du kan.

Faktorer som kan påverka din kreditrisk, vilket påverkar möjligheter till att över huvud taget få ett bolån och kunna få en bra rabatt är alltså:

 • Belåningsgraden för bostaden (andelen bolån av bostadens värde)
 • Om du tänker amortera på ditt bolån.
 • Var du köper din bostad
 • Hur hög och stabil din inkomst är.
 • Hur din eventuella sambos ekonomi ser ut
 • Om du har många olika lån – och då främst i dåliga krediter som t.ex. privatlån, smslån, avbetalningar etc. Det kan vara ett tecken på en oansvarig privatekonomi.
 • Om du har betalningsanmärkningar
 • Hur bra koll du har på din egen ekonomi.

Några slutliga råd

 • Varje punkt (”rabattprocent”) du får ner din ränta med gör stor skillnad i det långa loppet – och bolån har man ”i det långa loppet”.
 • Ta reda på vad din bolånerabatt är och hur länge den gäller. Du kan riskera att förlora mycket pengar om du missar detta. Läs mer om bolånerabatter här.
 • Gör din hemläxa innan du går till banken. Se till att du vet exakt hur din ekonomi ser ut, vilka pengar du har, hur mycket din bostad är värd osv. Ju bättre koll du har på din ekonomi desto mer seriös (mindre riskabel) kommer du att verka i bankens ögon. Det gör också att du kan argumentera bättre. Banken kommer att räkna på räntor som är ett par procentenheter högre än dagens ränta, tillsammans med normala kostnader man har för kläder, mat, fritid etc. Se till att du också har gjort detta så att du vet vad kostnaderna är. Det duger inte att säga att ”jag sällan köper kläder”.
 • Ta god tid på dig. Om du måste ha ett bolån inom en vecka, och banken vet om det, så hamnar du i en sämre förhandlingssits eftersom du är lite desperat. Om du istället kan vänta tills banken ger dig ett ”offer you can’t refuse” så är det du som är i en bättre förhandlingssits.
 • Använd den första banken du besöker som grund och begär högre rabatt hos nästa bank.
 • Ta även hänsyn till bankens historiska räntor. Ligger de historiskt sett högt så behöver du en högre rabatt.

Slipp pruta (och omförhandla) hos Skandiabanken

Det kan vara värt att nämna att hos Skandiabanken har man en policy som gör att det inte går att pruta. Bolåneräntan bestäms helt och tydligt av faktorer som t.ex. lånesumma. Det gör det enkelt och smidigt att veta på direkten hur mycket rabatt man får. Med andra ord bestäms inte bolåneräntan av hur duktig du är på att pruta utan enbart på faktorer man kan beräkna. På Skandiabankens webbsida kan du se hur mycket just du får i bolåneränta.

Kommentera artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

44 Relaterade frågor & svar

Saga Holt skriver:

Hej,

jag har bolån sedan 5 år tillbaka hos en av storbankerna. Nu i vår ska upphör min bundna ränta och jag vill då förhandla om en ny bunden ränta. Problemet är att jag har fått betalningsanmärkningar. Kommer det påverka min ränta?

Ja, det är troligt att det kan påverka både din ränta. Hur mycket är dock inget jag kan svara på.

Elias skriver:

Hej och tack för kanonsida!

Vi är i läget att vi ska köpa lägenhet och tidigare har använt nordea. Nu behöver vi göra en check med några andra banker för att kunna få ner räntan. Visst behöver vi en personlig säljare/bankman för att förhandla om priser på de andra bankerna också? Eller duger det att ringa in till banken och prata med någon allmän kundtjänst? Hur kan man i så fall vara säker på att få det man lovats?

Hälsningar, Elias

Ja, för att få en ordentlig bedömning så krävs med största sannolikhet en personlig bankman som ni kan diskutera med. Det ni kan få från en allmän kundtjänst bör snarare ge en viss allmän bedömning av er ekonomi och eventuella möjligheter att få lån och rabatter på lån. Vissa banker har dock enbart denna typ av service (tex Skandiabanken) men då är tex eventuella rabatter till bolånen standardiserade.

Erik Christensen skriver:

Hej

jag vet att lån är bundet, med olika slutförfallodag… men är det under tiden möjligt att ändra ränterabatt, banken kanske inte vill detta, men finns där regler som gör att dom inte kan / får?

Rabatten är inte knuten till bindningstiden och du kan alltid försökta pruta och få mer rabatt. Banken kan ju eventuellt ha egna ”regler” som säger det ena eller andra gällande när man får förhandla om rabatter men då är det upp till dig som konsument att påverka banken att ändra på detta, eller byta bank!

Sony skriver:

Hej,

Är det möjligt att pruta på den bundna räntan på bolånet? Ex: Om man har 2 lån där ena lånet är 5år bunden ränta och det andra 2år bunden ränta, kan man omförhandla de bundna lånen nu när reporäntan sänkts till 0?

Tack på förhand!

Kalle Borgström skriver:

Hej,

Omförhandla redan bundna räntor går inte. Är det så att den bundna räntan är väldigt hög kanske det dock kan vara gynnsamt att lösa lånet förtid med ett nytt rörligt lån. Titta på vad det kostar att lösa det ”dyra” lånet. Jämför det med vad det nya lånet kommer ha för kostnad under samma löptid. Att tänka på är att det historiskt sett är den rörliga räntan varit billigast i längden.

Nja... skriver:

SBAB löser in kunders lån (betaler ränteskiljeersättningen) så visst går det att förhandla bundna räntor…

Sven skriver:

Hej,

Jag sitter i exakt samma situation som Ulrika här ovan/nedan. Hoppas på svar inom kort. Många tack för en bra och informationsrik sida.

Mvh

/Sven

Ulrika skriver:

Hej,

Jag och min pojkvän ska köpa lägenhet ihop. Vi har båda fasta jobb och stabila inkomster. Min pojkvän äger en lägenhet i innerstan som nu alltså ska säljas. Han har ett lån på den sedan tidigare och lägenheten beräknas ha stigit med 2-300 000 kr.

Nu undrar jag om vi borde ta ett nytt lån ihop eller är det bättre att ta två separata lån. Vilken är bäst ur en förhandlingssynpunkt med banken? Eller ur alla andra synpunkter också för den delen?

MvH
Ulrika

Veronica skriver:

Undrar om det är någon hjälp om föräldrarna hjälper till med lånet när det rör sig om ens första boende? De kan ha sitt hus som säkerhet och har annan fastighet också som de skulle kunna belåna. ”Mitt” lån skulle alltså vara en mycket liten del av det de skulle kunna ha som säkerhet. Påverkar detta räntan på något sätt?

Mao. är räntan förhandlingsbar utifrån att de kan stå som säkerhet på lånet osv. Förstår exempelvis på Skandiabanken det som att deras räntor inte ens är prutbara utan att de endast går på någon slags mängdrabatt. Kan detta verkligen vara förmånligt om man tar mindre lån, alltså inte får volymrabatt?

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Ja, det kan mycket väl vara så att du får en bättre ränta om dina föräldrar står som säkerhet. Det gör ju att din återbetalningsförmåga är mindre riskfull och det är fördelaktigt för banken. Allt som är fördelaktigt för banken kan man använda som ”vapen” när man prutar.

Jag tror inte att det blir förmånligt att ta ett lån hos Skandiabanken för dig. Deras rabatter är som sagt mycket strikta men också mycket tydliga. I ditt fall är det inte förmånligt om du inte ser några andra fördelar med att använda Skandiabanken (till exempel om du vill samla hela din privatekonomi där, eller liknande). Rent ekonomiskt är det dock knappast fördelaktigt om du hittar lägre räntor någon annanstans.

Dan skriver:

Finns prutmån på ett rörligt lån (3 mån) om man erbjuder sig att amortera av hela topplånet, eller ses det av banken snarare som en förlorad intäkt? Jag skulle vilja betala av hela mitt kvarstående topplån på ca 8% av köpeskillingen.

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Svårt att säga men jag gissar att bankerna inte gillar topplånen egentligen eftersom de vill att man amorterar av dem så fort som möjligt i de flesta fall. Det kan innebära att det finns prutmån men i ärlighetens namn vet jag inte.

Julia skriver:

Hej!
Underbar sida detta. Jag har en fråga:

Jag ock min man har skrivit på papperna för en bostadsrätt i ett stabilt område i Göteborg. Nu är vi på jakt efter bostadslån och bästa upplägg för det. Vi har inga bostadslån sedan tidigare och båda har fast anställning med bra inkomst.

Frågan är då hur vi ska dela upp lånet? Har hört att det är bra att sprida riskerna, men samtidigt säger andra att om man själv kan ta risken vid en hög ränta så bör hela lånet vara på rörlig ränta (3 månaders). Har du något tips hur vi ska tänkta här?

Tack på förhand! / Julia

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Rörligt ränta har historiskt sett varit det bästa alternativet men det kan också snabbt försätta er vid en ekonomiskt jobbig situation om räntan går upp snabbt. Man ska också väga in hur man tror räntan kommer att gå inom den närmaste framtiden vilket förstås alltid är svårt att sia om. Om ni har en relativt god buffert i er ekonomi så är det nog mer lämpligt att ha en övervikt på rörliga lån då dessa tenderar att vara billigare (med bundna lån får man betala lite extra för sin ”säkerhet”). Är ni ganska nära gränsen vad er ekonomi klarar av så ha en övervikt på bundna lån.

Anna Malina skriver:

Hej! Jag är kund hos Handelsbanken och har bundet bostadslån med räntan som är högre än dagens. Om jag skulle kunnat välja räntan nu då skulle jag vunnit på det ca 1500 kr i månaden som jag kunde lägga på amorteringen istället. Min fråga är om jag kan lägga om mitt lån kostnadsfritt eller kanske flytta mitt lån till en annan bank. Hur är det bäst att förhandla med banken i så fall? Mvh/Anna

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Hej, har du ett bundet lån så kan man inte bara lösa det utan att betala en kostnad. Det är osäkert om det blir ekonomiskt gynnsamt för dig att göra. Det jag skulle göra är att kolla med banken och se vad det skulle kosta dig att lösa lånet i dagsläget. Sen får du väga det mot vad du tror att du kommer att spara.

Jennie skriver:

Vi är idag ”hel” kunder hos SEB och vi har idag ett bostdastättslån. Om men månad så flyttar vi till ett hus vi har köpt. Hur ska vi gå tillväga nu när vi ska förhandla räntorna? ska vi gå till SEB först och höra vad dom har att erbjuda eller ska man höra runt hos dom andra bankerna innan vi pratar med SEB?? Och måste man förhandla face to face eller räcker det via telefon? MVH Jennie

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Det är nog lite hugget som stucket om ni börjar hos SEB först eller tar dem sist. Oavsett hur ni gör så bör ni göra det klart för alla banker att ni ”shoppar runt”.

Om ni gärna fortsätter med SEB så kan det finnas en viss poäng att ta dem sist. Då har ni ju klart för er vad ni får för erbjudande hos de andra bankerna och kan säga exakt vad ni förväntar er. Om det sker via telefon eller face-to-face är nog också lite sak samma.

Joakim skriver:

Hej!
Jag är 26 år och funderar på att köpa en bostad i Stockholms innerstad. Jag själv har inte kapital till en 15% kontantinsats. Alternativet är att jag lånar ca 300k av mina föräldrar, som i sin tur skulle låna de pengarna med deras lägenhet som säkerhet. De har en 4:a på Södermalm som de köpte av värden för 1,7 miljoner för 8 år sedan, så det lär inte bli några problem för dem att få ut 300k extra på den. Men, kan det bli problem att få ut de pengarna från banken om jag skulle vilja ta mitt bostadslån på samma bank som de har? Är det möjligt att göra det? Hela familjen har sina bolån och besparingar där så jag tänker att de gärna har kvar oss, trots att man egentligen inte ska låna till kontantinsatsen, som jag då indirekt gör.

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Det ska med största sannolikhet inte vara några problem då banken inte behöver ta någon extra risk (som ju dina föräldrar tar istället). Det är också positivt eftersom du förmodligen inte behöver låna mot ränta vilket sänker dina bokostnader. Det du beskriver är förmodligen den bästa lösningen, och därtill en relativt vanlig lösning så ta upp detta med er bank!

Joakim skriver:

Tack för svaret!

Linn skriver:

Såg en uträkning på en sida det stod: Ränta 3973sek/mån (är det vad banken tar i ren ränta för att de lånar ut pengar till mig varje månad?)Det är ju galna pengar i så fall.. 🙁

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Det är tyvärr omöjligt att svara på utan att veta hur stort lånet är samt om det rör sig om ett bostadslån eller privatlån.

Andreas skriver:

Hej,

Att dom rörliga bolåneräntorna är förhandlingsbara känner jag till.

Jag har alltid haft några procentenheter lägre ränta än den av banken utannonserade.

Om jag istället skulle bestämma mig för att binda mina bolåneräntor, är även den räntan förhandlingsbar?

Man hör aldrig något om att folk förhandlar räntenivån innan man binder?

Tacksam för svar!

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Visst går det bra att förhandla om bättre bundna räntor också, även om det kan vara något svårare. Banken ger ofta ganska standardiserade rabatter men det finns utrymme för prutning.

Helena skriver:

Hejsan,

Jag undrar vad det finns för möjlighet att binda en ränta långt innan det faktiska lånetillfället. Vi ska köpa lägenhet i mars nästa år, och kommer alltså inte att låna förrän då, men det hade ju varit bra ju tidigare man kunde ha räntan bunden och klar, så man slipper gå och fundera på att den kanske hinner skjuta i höjden innan mars… Så, min fråga är alltså: hur långt innan själva lånet ska tas kan man skriva alla papper med banken, och bestämma räntan? Alternativt: kan man låna beloppet redan nu (för att ha möjlighet att binda räntan redan nu) även om vi inte ska köpa lägenheten förrän i mars?

Jättetacksam för svar!!

Christoffer – BoUpplysningen.se skriver:

Helena: Det kan du göra, det kallas för räntesäkring och många banker har den möjligheten, tex Handelsbanken och Swedbank. Du binder då räntan upp till ett år innan och får sedan den räntan oavsett om den gått upp eller ned. Så det kan bli både en vinst- och en förlustaffär, som vanligt med när man binder räntor.

Du ingår alltså då ett avtal med banken så du förbinder dig att låna utifrån denna ränta. Räkna också med att den blir högre än vad motsvarande ränta är idag, då banken med största sannolikhet tar en riskpremie (och eftersom räntan beräknas stiga).

Tommy skriver:

Hejsan, Jag har fått min lägenhet av min far i gåva.Och Jag ska inom kort gå till banken och ansöka om ett bolån Ska renovera + betala lite smålån.
Vad behöver banken för papper av mig?
intyg att lägenheten är min?
Vad den är värd ?
Skattebesked ??

Christoffer – BoUpplysningen.se skriver:

Tommy: Ta med dig alla papper du har, inklusive ägarbevis/kontraktet från din pappa, har du en värdering är det väldigt bra att ha annars får banken göra en grovestimering. Banken kommer att göra en kreditupplysning på dig så du behöver inte ta med dig sånt som kommer upp där, tex skattebesked.

sanna skriver:

Vad har man för chanser som heltidsstuderande att få ett lån till en bostadsrätt?

Jag och min sambo ska flytta ifrån min mamma och vi båda studerar. Vi har ju en fast inkomst iom studiebidrag/lån och har inriktningar som har stora möjligheter att ge jobb efter avslutad utbildning. jag studerar på kth till civilingenjör/lärare, dvs två utbildningar i en, och min pojkvän studerar till elektriker… Vi har 4,5 respektive 1,5år kvar på våra studier…

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Hej Sanna: Jag skulle nog tyvärr säga att era chanser är dåliga om ni inte har en borgenär, en massa pengar på banken eller liknande. Vad händer om ni missar ett par tentor och inte får ut studiemedlet till exempel? Då kan ni ju inte betala banken. Så kommer förmodligen banken tänka.

Jenny skriver:

Jag fick erbjudande om prutad ränta hos DnB NOR för knappt en vecka sedan utan att ens fråga. Fast jag vet inte vad det skulle ha landat på eftersom jag ville låna mer än 90% av bostadens värde. Den procentsatsen var nämligen inte förhandlingsbar.

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Jenny: Ja, det är inte så ovanligt. Det är förmodligen en säkerhetsåtgärd eller hur man nu ska uttrycka det. Om de anser att du har ekonomi som motiverar en viss rabatt så försöker bankerna sällan dölja det för kunden kommer alltid på det för eller senare och blir irriterad.

Det är att förhandla till sig ännu lägre ränta som är lite svårare 🙂

Spiken skriver:

Hej.Antar att alla förbättringar/renoveringar man gör på bostaden,i detta fallet ett hus,ökar värdet på densamma.
Om man påvisar detta för sin bank t.ex genom bildbevis typ för/efter bör man väl kunna påverka räntan i rätt riktning?Mvh

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Spiken: Det är ofta så men behöver inte nödvändigtvis bli så. Nu under finanskrisen är tex bankerna lite mer återhållsamma.

Det räcker inte med bildbevis utan du måste få lägenheten omvärderad av en mäklare. Se: http://www.boupplysningen.se/tips/vardering-av-lagenhet/

André Vajking skriver:

Hej!Jag är kund hos Swedbank idag och funderar på att ta ett lån till utöver de 800` jag redan har idag.Vi har en sammanlagd inkomst på ca.675`.Frågan är:
Om jag skulle gå till SEB och fråga vad jag skulle få för ränta om jag flyttade över alla mina bankintressen + företaget. (inte orolig för mina föräldrar är mycket goda kunder hos SEB) Mest intresserad av en 5 årig

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

Andre: Det verkar som din fråga klippts av lite men jag utgår ifrån att du undrar över hur det skulle påverka om du bytte?

Det kan vara lönsamt att byta bank om man känner att man har ett ofördelaktigt läge hos sin nuvarande bank. Det är alltid bra att kolla upp alternativ, tänk dock på att det kan vara bra att ha varit trogen kund hos en bank vid svårare tider när man behöver hjälp av banken.

Okänd besökare skriver:

Jag vill bara tacka er för en enkel och förtående information hur allt med bostads projektet fungerar…tusen tack!!!

David skriver:

Det går inte att förhandla om räntan idag! Dom som har väldigt mycket pengar kan endast motivera att dom ska få längre ränta. Dom återkommer med besed efter uträkning via system där bank tjänste mannen går efter regler för vad han får sätta. mvh /David

Christoffer - BoUpplysningen.se skriver:

David: Du har rätt i att det blivit svårare att förhandla om räntor än det var tex kring 2006. Det är dock fortfarande inte omöjligt och väl värt ett försök!

Vad du behöver veta om kommentarerna på BoUpplysningen